söndag 28 september 2014

Älgskog!

Alltså det här med att sy, nä det är nog så att jag bara måste inse att det inte är något för mej...
Imorse vid frukosten sa jag att jag skulle ge mej på att sy. SWIIIIISCH sa det och hela grabbligan i familjen fick helt plötsligt eld i sina bakar och hade visst en hel del på sina agendor att göra, UTE!!!
Alltså jag förstår inte att de inte vågar vara inne hos mej och symaskinen? Eller jo förresten, det gör jag nog.. *hostar lite generat*
Svärmor var uppe en sväng innan maskinen rök fram och hon erbjöd sig att sy mina gardiner (hon vet förmodligen hur det brukar sluta...), men nej då. Så klart skulle jag fixa detta själv!! (Dessutom erbjöd hon sig att mangla vår gigantiska berg med nyvättade sänkläder på tisdag! Jag tackar och tar imot så hjärtligt! JAAA vi är bortskämda och såååå TACKSAMMA!!!)
Från första minuten ihop med min symaskin så krånglade det. Den där förbannande jävla undertråden alltså.!! *fräser och morrar*
 Jag vet på riktigt inte vad jag gör för fel??? Jag borde nog gå en kurs i detta med att trä maskinen rätt?! Eller så är det helt enkelt fel på maskinen i sig? Tror förstås på det sista alternativet! *blink*blink*
Jag blev så frustrerad när den där förbannande undertråden inte ville komma upp och helt plötsligt satt jag med 2 stycken delar från maskinen där undertåden ska sitta som jag visst råkat pillat ut... Och hur jag än försökte, fick jag inte tillbaka de där jäkla delarna..
Jag slet mitt hår och skrek så det kom ånga ur mina näsborrar, packade ner maskinen i sin kartong och slängde in den i skåpet och kröp till korset och skämdes som en hund när min svärmor på andra sidan linjen svarade och jag bad: -Öh alltså, skulle du vilja sy mina gardiner iallafall? Så klart, kvittrade hon!
*harkel* Jag hade redan klippt ut tyget till ett par gardiner när hon komoch hämtade de, men alltså jag hade visst råkat mäta lite fel kan man säga. Så det fattades några decimeter på varje gardin, så gardinerna var alldeles för korta.. Men hon fixar nog det iallafall med lite skarvning! Så imorgon kommer de på plats! Lovar att visa!!;-)
Tygtavlan gick jag istället lös på! Alltså det här med att klippa, spänna och häfta är absolut inte lika svårt som att sy...;-)
Detta tyget har suttit uppe i flera år nu, så lite nytt fräscht tyg behövdes verkligen!
Älgskog! Jag blev eld och lågor igår när jag sprang på detta underbara tyg på IKEA och klippte genast ut flera meter!
Denna färgbomb och älgar gjorde hela våran hall som ny! Fullkomligt älskar tyget!! (69 pickadoller metern, som hittat!!)
De nya gardinerna går i samma tyg och ska sitta i vårt matrum, det kommer då att bli en liten tråd mellan matrum och hall och jag är helt säker på att det kommer bli toppenbra!
Ny färg på väggarna (vit förstås) ska målas i höst på hela undervåningen! Nu letar jag vit, ja alltså vi vill inte ha vit som i vit, utan någon snygg brytning i den vita färgen! Tips mottages tacksamt!!;-)

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig älgskog! :) kolla in kalklitir, superhärligt färg spm är kul att jobba med. Finns massa ljusa och härliga nyanser!

    SvaraRadera
  2. Jag döööör!!! Haha! Kunde vart jag! Sitter som du med två delar i min hand och vete tusan hur jag ska få tillbaka det! Ahhhh!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!