tisdag 9 september 2014

15 år som smålänning!

I dagarna firar jag 15 år som smålänning, ja närmare bestäm firade jag i söndags den 7/9! Då var det 15 hela år sedan jag flyttade hit för gått och blev smålänning!
Tiden går fort när man har roligt sägs det och jag kan bara hålla med! 15 år liksom?
Jag kom hit som 19 åring, precis gått ut gymnasiet och hade sommarjobbat klart! Mitt pick och pack hade flyttat hit under sommaren, så jag tog bussen ner med 2 feta resväskor fulla med kläder och blev hämtad på busstationen i Jönköping en sen söndagskväll!
Gud jag minns det som igår. Det var då mitt "nya" liv skulle börja...
Jag kom till en lägenhet som jag och min dåvarande pojkvän skulle bo i en liten tid innan vi bara några månader senare skulle få flytta in i min älskade lägenhet som jag sedan kom att bo i över 4 år!
Det var inte lätt till en början att komma hit. Många tårar, MYCKET hemlängtan. Jag ställde mej den STORA frågan minst 1000 gånger vad jag egentligen gjorde här? Allt jag ville var bara att flytta hem igen och värst var ångesten och tårarna på kvällarna...
Men tiden gick och dagar byttes ut mot veckor och månader och bara efter knappa en månad fick jag mitt första jobb som skulle bli mitt jobb i över 6 år!
Det var där jag började "komma in" här i Skillingaryd, skaffa mej vänner och bekanta!
Jag hängde en hel del i byns ishall där min dåvarande pojkvän spelade.
Att komma in som ny till en liten by, det är inte alltid lätt.. Jag kände ofta; alla känner grisen, grisen känner ingen..
Men man måste ge för att kunna ta och det gjorde jag...
Det tog inte många matcher och jobbartimmar innan jag skulle träffa mina livs vänner som jag än idag har som mina allra BÄSTA vänner här i livet!
Idag skulle jag aldrig kunna flytta "hem" till Malung, faktiskt ALDRIG...
Det är i Småland mitt hjärta hör och det är här jag kallar hem!
Det är här som min familj bor, mina vänner och min kärlek!
Den dagen jag dör ska jag begravas här, det är i Skillingaryd som jag tillhör (helst av allt vid havet om jag får bestämma!;))!
Jag kan inte riktigt fatta att det gått 15 år.. Nä med tanke på att jag fortfarande bara är 25 år.. Den ekvationen går ju så klart inte ihop med tanke på att jag var 19 när jag flyttade hit!;-) Åldernoja? Japp de kan man väl kanske säga... *harkel*
Jag tror nog att jag känner fler och att fler känner mej här i Skillingaryd än vad jag gör i Malung...
Att jag sedan ALDRIG kommer att börja prata småländska det är ju en sak som är säker.. Jag kommer ALLTID att behålla mitt dalmål! Ok att det "grova"dalmålet har försvunnit mer och mer under den här 15 åren det kanske jag inte ska stoppa under solen med, men det är inget jag kan styra över... Får ofta frågan av såna jag inte känner om jag kommer från Gotland? Ja småländska och dalmål kanske blir till en grötig gotländska, vad vet jag?;-)
Då för 15 år sedan såg jag ut så här... I mina ögon kan jag inte tycka att jag förändrats så speciellt mycket? Tja både positiv och negativt kan tyckas;-)
Då var jag iallafall en helt annan människa än vad jag är idag, eller ja inte helt annan förstås...
Då var jag en tuff brud med känslorna utanpå kroppen som inte tvivlade på att käfta med folk, ja då gjorde jag det utan att blinka men ändå med ett mycket stort hjärta!
Nu känner jag mej själv så mycket bättre. Jag är idag en mycket starkare person i mej själv och känner mej stark och trygg och fortfarande med ett väldigt stort hjärta!!

1 kommentar:

  1. nejnej. det är ingen som tar fel på vem det där är. Dagens exemplar är lite mer vuxen bara. Fint det.
    Klokare och mer trygg i sig själv, det är ju ändå fördelen med att bli "äldre".

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!