måndag 10 mars 2014

Mitt andningshål!

Vi tankade massor av energi vid havet i lördags! En hel eftermiddag på stranden med spring i sanden, plocka snäckor, prata, leka, spela fotboll och bara NJUTA! Havet och stranden är verkligen mitt andningshål och det spelar ingen som helst roll vilken årstid det är! Havet är havet och det är så mäktigt, så stort, så skrämmande, så varmt, så kallt, så underbart!!
Jonas har lovat mej att sprida min aska i havet den dagen jag inte längre kommer att finnas här på jorden! Jag vet att man inte får det, men en liiiten bit av mej måste få landa i havet och segla vind för våg hela jorden runt och jag kommer att få vara nära alla mina nära och kära vart de än må befinna sig i världen så är jag med där!
Och om jag skulle bli sjuk, så sjuk att jag vet att jag inte kommer ha många veckor kvar. Då ska han bära ner mej till stranden där jag ska sitta och blicka ut över de blåa vågorna, känna vinden suga tag i mina kinder och bara andas in den salta havsluften!
Tjatet om att bada kom redan när vi åkte ner i fredags: -Vi MÅSTE bada i havet i helgen!!
När de kom ner stövlade dom ner i vattnet och kände på det och frågade om dom fick bada nu? Stoppa ner handen i 5 sekunder och sedan kommer ni inte vilja bada mer... De gjorde som jag sa och tjatet slutade när deras små händer blev frös till is;-)
Om bara några månader kommer vi ligga här på stranden. Ligga här i solstolar, höra barnens skratt, kladda med glass, bada oss genomfusna, sola oss röda och bara njuta! Gud va jag längtar efter semester nu!!
Snäckor finns det gott och fantasin är helt ljuvlig när den kommer till Alfred! Vi satt länge och byggde små hus av snäckor och gräs till alla små myror!
Alla vi älskar havet, men jag tror nog att jag och Alfred älskar det mest! När dom andra gick upp och spelade fotboll, stannade vi kvar där i sanden på en filt och fortsatte leka med alla vackra snäckor!
Havet, mitt andningshål där jag finner ro ända in i själen! En dag ska jag bygga ett hus precis intill havet där terrassen går ut på pålar rakt ut i havet! Där ska jag sitta under en filt och dricka mitt morgonkaffe och se morgonsolen stiga upp ur havet!

4 kommentarer:

 1. Åh det huset kommer bli en riktig dröm.....

  SvaraRadera
 2. Och jag tycker att havet är läskigt. Min aska ska spridas i skogen och jag ska virvla runt bland alla träd och låta gräset kittla min själ i evighet.

  SvaraRadera
 3. Man får sprida askan i havet... det gjorde vi med min pappas aska. Det krävdes dock en ansökan och sen skulle vi följa vissa regler. Men vi tyckte det var det bästa alternativet eftersom havet finns nästan överallt så då kan vi "hälsa på" honom när som helst eftersom vi barn inte bor kvar där vi är uppväxta och där han bodde utan typ 36 mil bort..
  Kram, vilka underbara bilder förresten!!

  SvaraRadera
 4. Underbart vackra bilder! Vad härligt med ett så vackert andningshål! Hoppas att ni får tillbringa många fina dagar tillsammans där. Kram!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!