söndag 2 mars 2014

I-landsproblem...

Angenäma problem som blir I-landsproblem... Men jag/vi får inte till Fabians rum... Hans rum svämmar snart över med leksaker och jag får liksom inte riktigt till det därinne. (och så klagar han på att han inte har något att göra, stackars barn som "bara" har ett HELT rum fyllt med grejer från golv till tak)
Att få till den där rätta mys stämningen, får sakerna på plats och ändå får lite yta kvar på golvet... Det är svårt.
Idag skulle jag bara vilja sväva mitt trollspö över hans rum och sim sallabim så hade varje sak stått på sin plats, uppmärkta och med förvarningar så att det både räcker och blir över!
En ny säng vore oxå på sin plats... När de andra 2 har varit lika gammal som Fabian, så har de för länge sedan haft" riktiga" sängar...
Just nu är det den där orken och energin som fattas och för den delen fantasin och kreativiteten som krävs att få till ett bra barnrum till honom...
Någon som har något bra förslag på möbler som "sväljer" MYCKET leksaker, men som ändå inte tar upp hela rummet? Och som förstås är snygga, men inte allt för svindyrt?!;-)
Det liksom kliar i fingrarna just nu på mej att fixa och greja här hemma, dock saknas som sagt den där förbaskade tiden som ständigt är imot mej...

5 kommentarer:

 1. Agghhh.... förstår PRECIS hur du känner, har ett par liknande rum här i huset, och önskar också en magisk lösning (en säck med pengar) och massor av tid...

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Nu svarar jag både som förskollärare och mamma med de erfarenheter jag har från båda världarna. Om F upplever att han inte har något att göra fast han har 1000 saker så är det troligtvis just för att han har för mycket saker. Det blir för många intryck för hans hjärna att sortera och det klarar barn i hans ålder av olika bra. Då kan det sluta med att han inte se det han har och uppleva att rummet är "tomt"... Det kan även vara så att alla saker skapar en inre stress för honom, jag är själv sådan jag klarar inte av att ha för mycket saker runt omkring mig... Sätt er ner i lugn och ro och prata med honom. Kolla av vad det är han vill ha för typ av leksaker, visa honom vad som finns av det slaget i hans rum. Prata sedan med honom om vad han tycker ni ska göra av resten. En del vill han kanske ha kvar fastän det inte är sånt han leker med varje dag, annat kasnke ni kan ställa bort ett tag och sedan plocka fram för att kunna variera han lekar och ytterligare annat kanske han inser att han inte kommer att leka med mera och då kan man skänka det till barn som behöver det bättre.
  Det var mitt tips vad gäller alla de leksaker som redan finns i han rum... Lycka till!
  Maria i Ubby

  SvaraRadera
 3. Vi har en stuva förvaringsbänk, visserligen på nedre plan för att få undan alla leksaker. Men den rymmer massor! Vi ska snart flytta till nytt hus och jag började tidigt att packa barnens leksaker. De jag packade först åker upp först i nya huset så blir de som nya då. Och så har jag skänkt massor!

  Här är bänken, fast vi har vit:http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S99876662/

  SvaraRadera
 4. Mia Jerkstrand3 mars 2014 kl. 12:03

  Billy vägghylla köpte vi, ser ut som en expedit men inte så djup under 400 har jag för mig.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Hade satsat på en säng med förvaring under, antingen köpa eller bygga själv. Hade valt en ganska hög variant (typ en meter) så att det får plats mycket under. Sen ett skåp med dörrar så att det går att stänga inne "skräpet". Har sagt det förr.... hör av dig om du behöver idéer. Har fler än jag har tid och plats att förverkliga :)
  kram j.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!