tisdag 4 mars 2014

Förr i tiden när du var liten...

Alfreds huvud är just nu fyllt av underbara tankar och det fullkomligt bubblar ur honom.... Han har den ena funderingen efter den andra och undrade lite spontant i bilen på väg hem från gympan ikväll hur det var förr i tiden när jag var liten? Vilka barnprogram som gick på TV då? High five på det liksom, FÖRR I TIDEN när jag var liten.. Han fick mej att känna mej uråldrig som en gammal dinosaurie;-)
Förr i tiden när jag var liten var det väl barnprogram högst 30 minuter per dag (tror jag?) och mitt favoritprogram var lillstrumpan och syster yster.. Så jo nog är jag allt kanske liiite uråldrig! *skrattar högt*
Innan grabbarna somnade ikväll låg vi och tittade på TV (lite skillnad från förr i tiden när jag var liten, idag rullar barnprogram dygnet runt) Jag bad om att få ta ETT kort på oss och Fabian ser ut att sova redan;-)
Alltså de där fingret.. Ikväll kunde jag inget annat än att skratta (trots att jag vet att jag så klart INTE borde, men sån är jag) åt hans jädra finger som kommer med på ALLA korten numera... Titta så lycklig jag ser ut där bland mina underbara gossar och så dyker de där fulfingret upp.. Ja vad ska man säga? Hoppas på att det bara är en "fluga" och att det just nu är roligt att visa långfingret titt som tätt.. *harkel*
Han är så otroligt kreativ så jag måste bara skryta! Skryta bör man absolut göra, speciellt om sina barn tycker jag! (Ja så klart kanske i lagoma doser;-))
Igår när han kom hem från farmor hade han sytt sin allra första kudde! Titta så fin och jag ser verkligen hur den är gjord av kärlek!!
Jag håller mina tummar stenhårt att den där underbara kreativiteten och fantasin kommer att hålla i sig och att han en dag kommer bli en stor kläddesigner! Ja men tänk va underbart att ha en son som skapar och syr kläder till sin lilla mamma, UNDERBART ju!!

7 kommentarer:

 1. Ha ha ha fulfingret, Alfred är för rolig... :)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte också om Syster yster & Lillstrumpa.
  Min gudson frågade sin pappa för c:a 3 år sen om det fanns Dinosaurier när han var liten, pappan är 34 i år. ;) Ingen pik till dig.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskade Trasdockorna när jag var liten, ni vet Påsen och Skrajsan :)
  "Lite trasiga och knasiga, det är vår refräng..." "Är din näsa sned eller armen ur led eller din tå gul och blå..." UNDERBART!

  SvaraRadera
 4. Min dotter frågade mig (hon är vuxen nu och jag är 45 år) om jag hade några skivor kvar, såna som fanns förr i tiden när jag var liten... Jag fattade först inte så hon fortsatte... Såna stora svarta... Alltså LP-skivor =) Eftersom jag jobbar men barn så pratas det ju ålder och annat titt som tätt. Vid ett tillfälle pratade vi om olika julkalendrar som gått på tv. En del barn hade ju nån julkalender på film och ett barn berättade att de hade en gammal julkalender hemma som hette Trolltyg i timteskogen (tror jag den hette) Då berättade jag att den gick på tv när jag var liten. Då tittade ett barn storögt på mig och sa: Men då är ju du jättegammal!!! Haha... ungar är ju så roliga!

  SvaraRadera
 5. Men hjälp, ser min stavning nu... Tomteskogen ska det ju stå t.ex. Ja, så kan det gå när man ska vara lite snabb =)

  SvaraRadera
 6. Hehe, det där fingret flög upp mot Joline på dagis i går med. :)
  Har du sett att jag skrivit till dig på fb?

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!