måndag 3 mars 2014

Men visst är det lite märkligt??

Jag veckohandlar, planerar maten dag från dag. Min veckohandling kör jag mellan lämning och hämtning på Fabians gympa och då får jag liksom oxå lite "egentid" där bland mjölkhyllorna!;-)
Att planera maten är A och O för oss, så skulle det bli ren katastrof här hemma när alla kommer hem svinhungriga efter alla aktiviteter på kvällarna och att då inte veta VAD man ska äta och måste åka och handla, hade aldrig funkat... Då hade vi slagit ihjäl vandra med blodsockret långt nere i tårna...;-)
Veckobladet från byns och grannbyns mataffärer har dimt ner i brevlådan idag och jag bläddrar igenom dem varje vecka för att ev få lite inspiration till den blivande veckomatsedlen för veckan.
Jag häpnas ofta, för allt som oftast är det nästan bara "skit" som är billigare och med i annonsbladen... Ja för kolla in den här veckans bonusvaror på hemköp...
Bara kakor, godis, färdilagade portioner, pizza och glass... Jo visst det var gurka och isterband oxå...
Men visst är det lite märkligt, att allt det som oftast är skitgrejer är billigare än dom som är bra och nyttiga?!?!
Ja jag blir en gnutta irriterad på det faktiskt.. Det uppmanar ju bara fler att äta mer onyttigt och snabbmat.. Inte konstigt heller att fler och fler blir tjocka. Borde inte Sverige sats på att gå ner lite i pris (skatt) på de "riktiga" och bra råvaror?
Min kundvagn idag för veckohandlingen! Givetvis får jag åka ner och handla mer inför helgen, men detta räcker iallafall till och med på fredag! Ja vi är STORA i maten!;-)
Och JA, så klart äter vi oxå skit ibland och snabbmat. Men jag försöker att inte köpa hem av den varan allt för ofta...
Vår veckomeny för den här veckan ser ut så här:
MÅNDAG: Korv stroganoff och ris.
TISDAG: Ugnspannkaka med bacon.
ONSDAG: Köttgryta och potatis. Köpte grytbitar av nöt och kommer köra på jag tager vad jag haver och slänga i den! Det brukar bli gott!;-)
TORSDAG: Torsk, ägg och dillsås med potatis.
FREDAG: Lasagne.
Hur gör ni? Veckohandlar ni eller handlar ni varje dag? Det märks direkt i min plånbok när jag inte har veckohandlat. Slurp säger det på matkontot och alla pengarna tar slut när vi springer i mataffären varje dag och "strö"handlar.. Så att veckohandla är så sjukt mer ekonomiskt, iallafall för oss!

8 kommentarer:

 1. Jag gör precis som du, veckomatsedel och veckohandling. Skulle avlida annars.

  SvaraRadera
 2. Jag är usel på veckohandling! Jag gör det typ en gång i kvartalet, skriver veckoplanering och handlar och det känns sååå bra. Sedan skiter det sig direkt veckan efter när det är något som stökar till handlingen. Har liksom ingen bra tid att göra den där handlingen på, men det är ju bara att planera om egentligen. Idag fick vi första leveransen av Linas matkasse och det ska bli spännande att testa.Testade för några år sedan och då passade det inte oss, men nu behövde jag verkligen inspiration.

  Btw, er matvecka låter toppengod!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Veckohandling!!!! Skrev nyss om det komiskt nog! ;)

  SvaraRadera
 4. Planering planering, en hel veckas matsedel gör jag och storhandlar på Willys.

  SvaraRadera
 5. Veckoplanering och handling efter det. Använder icas app där jag skriver inköpslistor av olika slag. Har 3 listor. En mes det som behövs varje vecka, en för det som handlas mer sällan och en tredje för nya produkter som jag löser om i bloggar eller ser på reklamen som jag vill testa. Listan kan skickas så hinner inte jag handla skickar jag den till min make s får han handla... Dessutom finns veckans varor etc från man ica butiker med i appen så det är lätt att få dem med sig om man vill.. Veckohandling is the shit!!
  Maria i Ubby

  SvaraRadera
 6. Jag handlar på mathem. Kan tyckas dyrt, men billigare än att handla 4 gånger i veckan. Nu slipper jag stanna på vägen hem. Kanske nån enstaka gång. Och lite frukost till helgen köper jag på lidl… :) Blöjor på maxi, och tvätt och hygien på rusta eller öb.

  SvaraRadera
 7. Billig skit, billig skit - tra-la-la-la-laaaa !!!
  Men på fredag ska jag ändå köpa en liten påse smågodis och jäklar va jag längtar ;)
  haha... tack darling ! Ärligt talat så vet jag inte vad som är "Bra" resultat för en sån mätning, men nästa gång om 3 månader hoppas jag att en del av det där fettet har förvandlats till muskler !
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Vi veckohandlar och har veckomatsedel. Så skönt att alltid veta vad man ska ha för mat och man behöver aldrig tjafsa om vad som ska lagas.
  Mycket mer ekonomiskt att göra så än handla varje dag. :) och dessutom blir det inget godis alls på veckodagarna tack vare att springet i affären blir mindre.
  Ha en fortsatt fin kväll och avslutning på helgen :)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!