måndag 19 december 2011

Vipepparkorn mot magsjuka??

Tydligen går magsjukan som pesten häromkring... Det är en sjukdom som vi absolut INTE vill ha på besök hos oss i julhelgerna.. Okej om man får feber, då kan man iallafall fira jul med släkten. Men för man magsjuka så flyr alla en som pesten, vilket är förstående!
Just nu proppar vi i oss massor av vitpepperkorn! Till och med Alfred och Douglas tar flera korn åt gången flera gånger om dagen! Alla utom Fabian får jag i dessa!
Stämmer verkligen detta med att vitpepparkornen hjälper en mot att åka på magsjukan? Hur kan det då komma sig att dom kornen hjälper? Eller är det bara så att vi VILL att det ska hjälpa och när vi tror på något riktigt mycket så hjälper det??
(Givetvis tvättar vi händerna mycket noga oxå!)
Tar ni vitpepparkorn när ni vet eller hört att någon har spytt? Har kornen hjälpt er?
Nu håller vi alla våra tummar att både vi och ni får vara friska från denna äckliga sjukdom!!
8 kommentarer:

 1. Oj oj oj, nu ska jag svara. För det första. Jag e skit löjlig, jag lider av magsjukefobi. Kräkfobi. Big tajm, från oktober till april är det det ämnet som cirkulerar i mitt huvvud varje dag. Vi tvättar och spritar händerna när vi är ute bland folk, före och efter mat. Och lite då och då och nu. Mest hela tiden.
  Bannar mina barn när dom stoppar fingrar i munnen etc.

  Mao, vi äter vitpeppar och dricker Cola som galningar när det går.
  Jag har i höst även ätit probiotika för att öka vad jag inbillar mig- motståndskraften.
  Har du möjlighet, ha ungarna hemma...jag har det, har jag det inte ligger jag med ångest.
  Vi bytte från dagis till dagmamma för att komma ner i sjukdomsperioder. Då framför allt magsjuka...
  Behöver jag säga att vi / jag gärna undviker folksamlingar i dessa tider?

  Vi äter som sagt vitpeppar, maken brukar åka dit, men inte jag.... På dagis tvingade jag avd att ha 73 karens efter sista symptom för att folk har en jävla förmåga att skicka ungarna dagen efter dom slutat spytt.... BLÄA! Jag hatar det... !

  SvaraRadera
 2. Hmm..du skulle varit med imorse på tunnelbanan..var nån som hade lagt en pizza i vagnen osm jag åkte i..riktigt fräscht :)

  SvaraRadera
 3. Tyvärr men det finns inget vetenskapligt att det hjälper. Men tron kan försätta berg! Så ät på ni! kram Dalla

  SvaraRadera
 4. Jag tror ju på att det hjälper=)) Jag har fått rådet av min syster att i förebyggande syfte när magsjukan är i ens närhet inta vitpepparkorn!
  Jag sväljer det och min man gör samma sak och vi har klarat oss (dom flesta ggr)
  Däremot vår dotter som inte vill svälja dessa har dess värre råkat ut för magsjukan ett antal ggr!
  Så jag tror att det hjälper=))

  SvaraRadera
 5. Japp, här knapras också vitpeppar i kräktider. Vet inte om det hjälper eller om det bara är placebo. Men hur som helst. Alla sätt som GÅR ATT PRÖVA, prövas! Vem vill spy liksom. :-P

  SvaraRadera
 6. Allt är ju värt ett försök för att slippa eländet magsjuka. Jag är egentligen värsta kräkfobikern så egentligen borde jag väl inte läst till förskollärare ;) Men i alla fall jag käkar vitpepparkorn när det kommer attacker av magsjuka när jag jobbat, fast ibland slinker även en gammeldansk ned i magen.

  SvaraRadera
 7. Ja, det funkar! Jag har inte varit dålig på flera år och jag har en bekant som har klarat sig i över 30 år med hjälp av vitpepparkorn.

  SvaraRadera
 8. Tror mer på probiotika (laktobaciller), som provivas goda drycker eller i form av kapslar - finns på Apoteket. Dels stärker det kroppens försvar och dels hjälper det till att snabbare bli kvitt eländet om man ändå skulle åka på det. Just när det gäller vinterkräksjuka hjälper nog dessvärre inte tron så långt då det magsjukeviruset är extremt smittsamt. Men så finns det ett antal lyckligt utvalda som aldrig drabbas av magsjuka även om alla andra runtomkring åker dit. Själv har jag ätit probiotika kapslar i mer än ett år och hittills klarat mig från magsjuka även när vi haft det i familjen, peppar peppar.. ;)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!