onsdag 14 december 2011

Hjälp mej...

Imorgon ska Alfred till läkaren för återkontroll av sina öron. Direkt vi fick kallelsen så berättade jag för honom att vi skulle dit och då bröt han ihop fulständigt... Jag har försökt bearbeta honom hela veckan att på torsdag morgon ska vi åka in till Jönköping på de stora sjukhuset och besöka den snälla doktorn som opererade dej i våras. Han skriker och drar sig i håret, han totalvägrar... Han är så medveten nu och det känns som om inte jag kan lura honom och bara åka dit imorgon bitti och bara stövla in hos läkaren... Risken då är att han bryter ihop fullständigt och får skräck för resten av sitt liv för sjukhus, läkare och sköterskor...
Så nu vänder jag mej till er... Hjälp mej, hur ska jag göra för att få honom vilja gå till läkaren utan en massa bråk? Jag suger åt mej av alla era tips!!!;-)

10 kommentarer:

 1. Oj, ja det där är en svår situation! Min dotter har varit likadan, men nu på sistonde har det varit en massa sjukhusbesök då hon fått diagnosen barnepilepsi så vi pratat mycket om läkarbesök som har gått bra och då blir hon glad. Vi har även köpt en doktorset som vi leker doktor med vilket har hjälpt oss. Men jag tycker att du gör rätt som pratar om det med honom! Fråga honom varför han inte tycker om doktorn och berätta för honom om allt bra som läkaren gör m.m!
  Hoppas att du fick några bra tips och att det går bra hos läkaren!
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Oh, jobbigt. Jag har det ganska förspänt då jag brukar ta med ungarna till jobbet och hälsa på, så dom är lixom vana vid doktorer och sköterskor.
  Ja, vad gör man....ge honom en belöning om det går bra, säg att ni kan gå in i lekaffären och han får välja nåt för att han va så duktig, köpa en glass, eller godis....eller nåt.
  Vi leker ganska mycket doktor oxå, och när vi ska iväg på speciella läkargrejer så brukar vi leka just det besöket innan. Kine fick ju dra ut sina 2 framtänder när hon va 3 år, och då lekte vi jätte mycket tandläkare innan.... ( sen kanske vi har det väldigt förspänt med att ha både doktorer, och tandläakare som vänner?) Fast tipset måste nog bli en belöning....

  SvaraRadera
 3. Inte kul... :-(
  Har tyvärr inte så mycket erfarenhet av sjukhus (tack och lov) men...

  Jag tror inte att man kan göra sådär JÄTTEMYCKET. Mer än att själva vara luuuuuugn, förklara så mycket det går (även läkare och sjuksköterskor förstås).
  Det går ju inte att undvika det heller. Och säg definitivt inte att ni ska någon annanstans och sen inser han att ni ska till sjukhuset i alla fall. :-P

  Håller tummarna att det går (hyfsat) bra.
  Kram V

  SvaraRadera
 4. Belöning!
  Ett besök i leksaksaffären efteråt där han får välja en liten sak. Det har funkat på Hanna!!
  Hoppas att det går bra.
  Kram

  SvaraRadera
 5. När Nemo ska ge blod på teddystudien så visar sköterskan först vad som ska hända på mig, sen får Nemo göra det på ett mjukdjur innan det är hans tur. Och sen håller jag med de andra, ge honom något. Åk och titta ut nåt han verkligen vill ha och antingen säger att han får det efter undersökningen eller köp det men ge honom det inte förrän efteråt.

  SvaraRadera
 6. Ja du. Önskar jag kunde hjälpa.
  En del barn kan man förbereda med prat och det hjälper. En del kanske man inte ska "diskutera" så mycket med. Men vad vet jag...
  Hoppas verkligen det kommer gå bra. Och att LÄKAREN är en klok en!
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 7. Så svårt! Ett tips kan vara att kolla på sidan www.folktandvarden.se. Klicka på skåne på kartan och gå in på länken som kommer upp. Längst ner på sidan kan man besöka Gabriel groda. Klicka på den blå dörren där, så kommer ni till hunden Bella, som man får följa när hon opererar in ett rör i örat. Kan kanske förklara på ett enkelt sätt. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Ring till den mottagningen ni skall till imorgon så att de kan vara förberedda på att ta hand om lillkillen och hans rädsla, frågor och funderingar. Då kan de förhoppningsvis se till att ha lite extra tid och omtanke till Alfred.
  Jag har också för mig att jag har använt mig av ngn sida på nätet (Jkpgs anstings hemsida kanske?)där det var en massa olika djur i ett väntrum och man kunde klicka på dem och följa med dem på deras olika undersökningar. Mina flickor tyckte det var bra och jag upplevde det som lugnande för dem och informativt både för mig och dem.
  Lycka till!
  /Jennie

  SvaraRadera
 9. Usch va jobbigt :( minns när vi åkte mycket m F efter hennes operation,hon var 4 år & lika hysterisk varje gång...vet man vad som slaske kan man ju förklara å visa lite hemma.Håller med om att man inte får ljuga eller lura med dem,det tycker jag är grymt.Jag var nog ganska saklig & bestämd.Sa att jag förstod & respektetade hennes rädsla men att man ibland måste göra saker även om man inte vill eller vågar (när det handlar om läkare osv) När ni väl varit däe kommer han nog vara stolt & inse att det inte vat så farligt.Låt honom välja en leksak efter :)) All lycka till!...kram,Kate.

  SvaraRadera
 10. Har tyvärr inga tips, kan ju inte ens lämna Judit på dagis utan att hon gråter varje dag och vill följa med mig hem. Men tror iaf att du gör helt rätt som berättar för honom, han är alldeles för smart för att fatta om du skulle ljuga.
  kram o lycka till

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!