måndag 19 december 2011

Fått körkortet från flingpaketet?

Jag tror (rätta mej om jag har fel) att vi som bor på såna här små hålor är extremt dåliga på att köra bil...? Ja självfallet räknas inte jag in där för jag har ju full kontroll när jag kör och vet alla regler... Nähä där ljög jag kanske lite...;-)
Men seriöst.. Det är faktiskt så. Vissa har knappt en aning om på vilken sida i rondellen de ska köra på när de ska tex svänga höger?? De blinkar hej vilt och tror att de är helt själva i trafiken..
Imorse var vi och tankade. Körde efter en liten minilasbil. Plötsligt blinkar han till vänster, men svänger till höger, kunde ha gått riktigt illa om han hade gjort tvärrt om... Inte riktigt så klokt ,så jag huttade i näven till han. Hade lust att stanna bilen och kolla så att han inte var full:-( Jävla nötter det finns...
Men så räcker det med att bara åka några mil och komma in till Jönköping. Där flyter trafiken på bra och folk vet trafikreglerna, ja kanske inte alla, men nästan...
Jag tycker att det borde vara lag på att man på ett eller annat sett skulle få göra om sitt körkort efter så där 20 år. Självklart skulle detta vara kostnadsfritt så att alla hade chansen att förnya sitt körkort! Jag tror att på det settet skulle vi minska radikalt med olyckor på våra vägar om vi fräschade till vårat körkorts minne lite!
Det kan jag själv känna att jag skulle behöva fast att jag "bara" har haft mitt körkort i 11 år...
Vissa verkar ha fått sitt körkort ifrån ett flingpaket och vet knappt skillnaden på höger och vänster:-(
Är du en duktig förare i trafiken?;-)

6 kommentarer:

 1. Jag har haft mitt i 10 år :-)
  Jag gick på bilskola och körde upp i Malmö. Perfekt, fick lära mig fickparkera och sånt det var toppen.
  Jag kör bra ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fast jag tror nog att du har rätt, på en del mindre ställen så är det så. I Falun finns det en hel del som varken klarar av rondellkörning eller en åka normalt rakt fram..
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hmmm, det där gäller tyvärr även i lite större städer, fast här struntar folk helt i att blinka. "Vaddå?? JAG vet ju vart jag ska svänga!" Då ska vi inte tala om hur folk blir när det köar på....

  Håller med dig helt och fullt i detta med återkommande körprov! Det skulle ju tom löna sig rent ekonomiskt också med tanke på att det skulle ske betydligt färre olyckor om alla var up-to-date med trafikregler och körförmåga. Dessutom tycker jag att körproven borde komma tätare och tätare med åldern.

  Själv har jag haft körkort i 24 år, ganska exakt och kör, naturligtvis, helt felfritt ;-)

  SvaraRadera
 4. Håller med, (flyttat ner fr sthlm till skåne), fan vad alla bönder kör illa!!!!

  SvaraRadera
 5. Är bäst i trafiken. Speciellt när jag tutar och huttar med näven.

  SvaraRadera
 6. Jodå, tycker nog jag kör bra, har haft körkort i 14 år nu. Nu kör jag ju tjänstebil också, och hastigheten ska man hålla.

  De som inte blinkar råkar jag också ut för och det är inte roligt. Rondellkörning blir det en hel del, när jag tog körkort fanns det ju ingen rondell i Malung.
  (Blev rondellkörning i Borlänge då)

  En sladd har jag dock råkat ut för och det är ju vid den bekanta olycksudden kärleksudden.
  Lyckades få stopp på bilen innan den skulle åka ner till älven, såg till att krocka lite försiktigt med räcket. Tack och lov var det ingen mötande trafik då.
  Men efter den sladden har jag inte råkat ut för något som skadat bilen.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!