söndag 18 december 2011

Granen står så grön och grann i stugan!

Årets gran är klädd och den är sååå fin! Grabbarna fixade den igår när jag sov. Nej självklart inte att klä den, nej det fick ju jag lov att styra upp och bestämma kan ju inte släppa lös dem att göra vad som helst;-) Nej med de fick iallafalll fria händer om vilken gran de skulle köpa!;-)
Jag hoppas verkligen inte denna granen barrar som de har gjort de andra åren, för då åker de minsann ut med toppen före genom fönstret! Ja för vi har en jäkla otur med våra granar, de hinner nästan barra sönder innan det ens har blivit julafton:-( Har ni några bra tips på hur man INTE får en gran att barra? Ge mej dem, bara ÖS på!!
Tomtar och änglar har fått komma fram från den tråkiga svarta vinden. Nu står de och pryder huset så fin! Denna tomten är min absoluta favorit tomte och den är jag mest är rädd om!
Min älskade mormor gjorde denna till mej december -04 och i februari -05 fick hon en stor stroke och har sen dess inte kunnat varken prata eller klarat sig själv:-( *tårkar en tår från ögonvrån* Usch va det där blev jobbigt... Att en liten tomte kan betyda så mycket? Men hon var så duktig min fina mormor på allt det där med stickning, syning och virkning och nu kan hon inte göra något sådant...:-(
Tyvärr fördes inte den genen vidare till mej... Jag vill oxå kunna vara så där händig, flitig och pysslig!
Tyvärr har en musjävel varit och gnagit lite på tomtens små kläder nu i sommar:-( Hade jag fått tag på den då hade jag brutit nacken av den utan att ens blinka! Musjävel...
Nu känner jag mej helt färdig i huvudet och kanske borde jag krypa ner och sova. Men jag känner mej som en uppblåst tjock tomte som inte fått syre på hela helgen så jag måste nog försöka ta mej ut på en promenix!

10 kommentarer:

 1. haha nä du kan ju inte släppa lös dom hur som helst ;)
  jättefin var den iaf!

  SvaraRadera
 2. Åh vad synd att det blivit hål på den fina tomten :-(

  SvaraRadera
 3. Vill också ha gran, men i år blir det ingen här hemma :(
  Har inte alls julstämning, vi ska ju inte ens vara hemma över jul.

  Kram M

  SvaraRadera
 4. Vi har sista 2 åren haft förskhuggna granar. Dom barrar inte. Köpe granar är nog huggna i oktober på nåt hygge....
  Men VATTEN. Jag vattnar vår jätte gran iår 3 gånger om dagen!

  SvaraRadera
 5. Att inte ta in granen i värmen direkt från kylan ska hjälpa. Om man har nån veranda eller nåt som mellasteg kan man ju testa.

  SvaraRadera
 6. Tyg tomten va sååå fin!!! vill oxå ha :)
  Vi brukar ha ganska tur med våra granar, vi låter den stå i garaget i vatten ett dygn innan den få komma in.....sen får den socker å vatten när den kommer in, funkar för oss. Sen en vecka innan den ska ut så glömmer vi vattna å sen är hela rummet fullt i barr när man försöker ta i granj*veln ;-)
  Kram Emma

  SvaraRadera
 7. Prova att ha socker i vattnet det ska visst hjälpa har jag hört:)
  Natti..

  SvaraRadera
 8. Prova att ha socker i vattnet det ska visst hjälpa har jag hört:)
  Natti..

  SvaraRadera
 9. Jättefin gran!
  VI har bara guld i vår i år.
  Söt tomte <3
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!