lördag 24 oktober 2009

Vinjunta!!



Igår hade jag vår efterlängtade vinjunta. Den var ovanligt lugnt och städad. Bara några små tårar men en himla massa skratt och skvaller!! Lugnet kanske berodde på att jag inte drack något. Att det kanske är jag som är en liten suput och stressar i de andra att dricka;-) Det gick bara åt 3 dunkar vin på 8 tjejer så det är ju bara lite mera än 1 vinare per tjej.... Ovanligt lite för våra juntor;-)
Men vi hade iallafall himla trevligt och det är alltid lika kul att träffa de underbara tjejerna!!
Inatt har jag sovit hemma själv för första gången sedan vi köpte detta huste. Tror ni jag kunde somna... Nä, jag somnade inte förens efter klockan 03 och vaknade innan 09. Det är ju så jävla typiskt. Jag tvingade mej själv att somna om och gjorde det efter många rullningar fram o tillbaka i sängen till klockan 10.30!!
Så nu sitter jag här i min ensamhet och det är alldeles tyst i huset De har inte kommit hem ännu så jag ska passa på att krypa ner igen och bara vara!!
Glömde ju säga vad jag bjöd på igår. Jag körde på lite höst tema!
När de kom så fick de en varm äppeldrink med smak av jul... Sedan blev det kantarell soppa med en himlans massa grädde i;-) Till varmrätt hade jag gjort kyckling med soltorkade tomater och bandspagetti med ny bakad focaccia. Till efterrätt gjorde jag Karolins speciallare som jag alltid gör och det är en glassbakelse. Tänkt dela av mej av denna socker och fettbom som är extrem god och lätt att göra!!

Glassbakelse: ca 10 st 150 grader i 25-30 min

Blanda 3 äggvitor 1 dl socker, vispa detta till ett hårt skum.
Vänd ner 2 dl socker + 2 msk kakao försiktigt.
Klicka därefter ut smeten i stora amerikanska muffinsformar
Grädda och låt dem kallna.

Glasskräm:
Vispa 1 äggula, 1 msk socker och 2 msk vaniljsocker.
vispa 2 dl grädde separat och blanda försiktigt ihop det med äggulekrämen.
Lyft på locket som blir på bakelsen och klicka i krämen. Frys sedan in dem.
Innan servering tag upp dem ca 10-15 minuter innan. Servera sedan vispad grädde och färsk frukt!!

2 kommentarer:

  1. Vilka donnor! Vilken fest!
    Stor kram

    SvaraRadera
  2. hade askul, men inte i lördags dock, då var det badkalas för ca. 30st 5-åringar =)ingen bra kombination med rödvinshuvud och falsettskrikande barn i badhuset =)Du hade gjort ett kanonjobb med maten. Det var supergott. kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!