fredag 2 oktober 2009

Vecka 18!

Äntligen, äntligen har min trött helt försvunnit och jag har massor av energi igen! Det känns så skönt att känna att man inte måste sova middag för att kunna stå ut en hel dag!
Halsbrännan har kommit nu lite smygandes. Speciellt på kvällen när jag ligger ner och ska sova. Usch det är så äckligt och hemskt.....
Jag kan inte riktigt förstå såna som tycker att dom är vackra när dom är gravida och får sin mage. Jag känner mej bara tjock och inte alls kompis med min kropp. Och detta är ju bara början innan jag snart blir ännu tjockare. För det vet jag ju att jag kommer att bli;-)
Min klåda håller i sig och värst är det på armarna och på kvällar och nätter. Jag har ännu inte fått fingrarna ur och ringt till barnmorskan men jag ska och måste göra det till veckan annars blir jag snart tokig:-(
Om 1½ vecka ska jag på det stora ultraljudet! Jag börjar bli riktigt nervös nu inför det. Tänk om inte allt är ok om det inte ens lever.... Nä så får jag inte tänka. Jag mår ju så bra nu och måste bara njuta nu!!!

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

2 kommentarer:

  1. Det är så härligt att följa dig å bebben vecka för vecka, nästan som en fredagsritual nu för tiden =) Skönt att du har blivit av med tröttheten, men surt med halsbränna. Men du vet väl vad de säger, "halsbränna = mycket hår på bebis" =) Kram

    SvaraRadera
  2. ååå vecka 18... så härligt! när jag var i v 18 tyckte jag att magen var sååå stor. nmu när man kollar bilder så syns den ju knappt. ;)
    vill se din bebismage!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!