fredag 30 oktober 2009

Vecka 22!

Nu börjar det ta en liten vändning. Jag börjar verkligen känna av att jag är gravid nu. Känner att det börjar bli lite jobbigt nu med alla lyft på Alfred och spring hit och dit. Då protesterar pyret vild med att säga ifrån att jag ska lugna ner mig lite genom att ge mig en lite sammandragning och en spark;-) Men annars ska jag verkligen inte klaga på min fina mage! Men tyvärr vet jag ju att jag kommer att bli större och otympligare än vad jag är nu. Vet inte hur det ska funka här hemma med en vild liten 1½ åring och sedan jag....Igår fick jag mina tavegyl utskrivna och uthämtade. Tog en tablett igår kvälls men jag kände fortfarande av kliet. Men det dämpade lite iallafall. Fick rådet av en vän att ta 2! Så det ska jag göra ikväll!! Provsvaren dök aldrig upp idag så då får jag vänta tills nästa vecka. Håller tummarna på att de är bra och inte förhöjda något.

Annars lever pyret runt därinne inne. Den är ganska stilla på dagaran. Men så fort jag tar det lugnt på kvällen så början den göra cirkus konster därinne;-) Igår kände både jag och Jonas sparkar utan på magen. Fatta va häftigt det är, att en sådan liten person kan ha sådan kraft att sparka ut genom detta fläsk!! Men det är iallafall en underbar känsla och på någotvis så känns det mera påtagligt nu att det verkligen är ett liv i min mage!!
Vad tror ni att det är för något? En pojke eller flicka? Ni vet ju vad jag tror;-)
Åååå va jag längtar efter att få träffa pyret nu!!!

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.

2 kommentarer:

  1. Åh va SPÄNNANDE!!! Minns verkligen allt det där du beskriver fast det var längesen.....
    Mitt "lilla" barn ska på Hallowenfest ikväll så det blir att åka o hämta inatt o hoppas han har skött sej..... =O)
    Hoppas medicinen hjälper mot det jobbiga kliet! Kram!

    SvaraRadera
  2. Du kan ta 3-4 Tavegyl per dygn utan problem -det fick jag göra för att det skulle göra nån nytta överhuvudtaget! Förstår att det börjar bli jobbigare nu - och klådan gör ju inte riktigt saken bättre. Hör av dig när du har fått provsvaren. Trevlig helg! Kram/E

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!