fredag 23 oktober 2009

Vecka 21!

Jag mår fortfarande super bra och tack gode gud för det!! För något annat hade inte funkat här hemma;-) Jag har ju precis inte haft tid denna veckan att känna efter några symtomer heller med tanke på annat... Har 139 dagar kvar tills beräknad förlossning och har nu gått över halva tiden!
Magen den växer som den ska om inte ännu mera. Folk börjar se att jag har en bäbis mage nu och att jag inte bara har blivit tjock och lagt på mej.

När jag ligger ner så når magen eller livmodern några cm ovanför naveln. Pyret lever rövare mesta dels på kvällarna. Det är väl i och för sig inte så konstigt , för det är ju den ända gången jag har tid att känna efter och då får den lite tid med mej;-) Jag sa till Jonas igår kväll att jag inte känner mej ett dugg gravid. Visst att magen börjar växa men ändå jag mår ju sååå bra och tycker inte att magen är i vägen ännu iallafall;-)

Nästa vecka ska jag ringa min barnmorska för en ny tid av undersökning. Tror inte att det är försen V25 jag ska dit igen , men det är ju alltid bra att vara ute i god tid;-) Jag som tredje föderska (heter det så?) får väl gå ännu sällan en vad jag gjorde som om föderska.....

V 21 de andra 2 graviditeterna så har jag varit heltid sjukskiven pga sammandragningar . Men de håller sig i schack denna gången vilket jag är mycket tacksam för!


Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!