fredag 9 oktober 2009

Vecka 19!

Jag mår verkligen så bra just nu! Ja förutom lite små grejer som man får räkna med som tex halsbränna och sura uppstötningar. Men det kan jag leva med....!
Har oxå börjat att känna av lite sammandragningar lite då och då vilket är så surt. Men jag vet att det är ett tecken på att jag kanske måste börja lugna ner sig. För när jag får sammandragningarna så kommer dom på kvällarna och då har det oftast gått i 110 hela dagen... Men jag hoppas att det bara håller sig till de här små sammandragningarna för några större och längre har jag inte tid med. Hur skulle det gå med 2 små barn och häcken full;-)

Jag har faktiskt ett arbetsnamn på bebben nu. Det får bli pyret. De är lättast och Alfred hette så i magen oxå!
Pyret ligger oftast på vänster sida och oftast är hela magen svängd åt det hållet. Den har tack och lov börjat att böka runt därinne igen. Igår kvälls kände jag nästan en liten riktig spark, underbar känsla som man lyckas glömma bort mellan graviditeterna!

Bilden är tagen när jag ligger ner. Ni kan ju försöka att inte titta på alla fula bristningar som jag har fått av mina kära barn. Den lär ju inte bli snyggare av detta barn;-)

På tisdag är det stora ultraljudet. Nu vet jag ju att det lever och mår bra men att det är andra saker dom kommer att titta på. Nervös som bara den är jag. Hoppas att denna nojja och nervositet lägger sig lite efter tisdag!
Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

2 kommentarer:

  1. Känns säkert bättre efter nästa ultraljud, annars är det som sagt bara att stå på sig...
    Visst är det gröna tyget läckert - jag föll direkt. Självklart får du härma :0) Det heter AnnaMoa och är en av IKEAs nya tyger - 59 kr/m - helt kanon! Gillade dina nya gardiner också, både i köket och sovrummet. Vad duktiga vi har blivit som börjat sy, båda två =) Det är till och med riktigt roligt...
    Trevlig helg till dig också!

    SvaraRadera
  2. gud jag ser knappt några bristningar. du ska se min mage! men de kanske bleknar sen?

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!