Midsommartårtan har liksom hamnat på min lott och så även iår! Och jag gör den gärna med glädje!
Fick receptet av min svärmor för säkert 6 år sedan och sedan dess har jag fixat denna varje år!
Den är sååå god och sååå enkel. Det enklaste är alltid gott vettni;-) Här kommer receptet på den godaste av dom goda jordgubbstårtorna!
Midsommartårta (4-6
port)
1 pkt marängbottnar
3 dl grädde
2 dubbeldajm
1 liter jordgubbar
Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 dl mellangrädde
1 msk maizena stärkelse
125 gram smör
100 gram mörk choklad
Garnering
Kakao (Om man vill..)
1. Rör ihop äggulorna, sockret, grädden och
mazienan i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i några minuter. Dra
kastrullen från plattan när krämen tjocknat.
2. Rör ner smöret i krämen. Smält blockchokladen
över vattenbad och häll i den smälta chokladen i krämen och låt svalna.
3 Vispa grädden, krossa dajmen.
4. Bred chockladkrämen på marängbotten, därefter
hälften av grädden och strö över halva mängden dajm. Toppa med nästa
marängbotten.
5. Bred resten av grädden över hela tårtan.
Dekorera med skurna jordgubbar och den krossade dajmen. Pudra lite kakao över
tårtan!
Jag lovar er att tårtan kommer att göra
succé!!
Ibland kan det bli lite chokladkräm över. Den
är inte fy skam att doppa med de rester av jordgubbar som blir över framåt
natten. Bubbel och chokladdoppade jordgubbar är inte så dumt!;-)
LYCKA TILL!
Tack för det, lät riktigt smarrigt, måste jag prova.
SvaraRaderaHa en fin dag.
Kram Pia
Ska tårtan ätas direkt, eller kan man göra den på em och äta efter några timmar på kvällen?
SvaraRaderaKram
Måste, måste prova! Och så har jag inget papper tillgängligt.... Ska försöka memorera rubriken :-)
SvaraRaderaJeanette: Jag brulkar göra den på förmiddagen och sen äter vi den på eftermiddagen. Då hinner den bli lite så där halvseg och god! ;-)
SvaraRaderaKram K
Tror jag ska testa denna på nästa veckas grillkväll med vänner! Bra recept har man aldrig för många av :)
SvaraRaderakram j.
Oj vad smaskigt det låter! Bakade dina glassbakelser förra helgen och de gjorde också succé, du kanske skulle starta en matblogg?? :-) Trevlig midsommar! Hälsningar Lina
SvaraRadera