onsdag 19 juni 2013

Den godaste av dom goda!

Midsommarafton närmare sig med stormesteg! Midsommar är lite av en favorithelg för mej! God mat, god dricka, glada människor omkring oss, söta små finklädda barn och massor av små grodorna!
Midsommartårtan har liksom hamnat på min lott och så även iår! Och jag gör den gärna med glädje!
Fick receptet av min svärmor för säkert 6 år sedan och sedan dess har jag fixat denna varje år!
Den är sååå god och sååå enkel. Det enklaste är alltid gott vettni;-) Här kommer receptet på den godaste av dom goda jordgubbstårtorna!

Midsommartårta (4-6 port)
1 pkt marängbottnar
3 dl grädde
2 dubbeldajm
1 liter jordgubbar

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 dl mellangrädde
1 msk maizena stärkelse
125 gram smör
100 gram mörk choklad

Garnering
Kakao (Om man vill..)

1. Rör ihop äggulorna, sockret, grädden och mazienan i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i några minuter. Dra kastrullen från plattan när krämen tjocknat.

2. Rör ner smöret i krämen. Smält blockchokladen över vattenbad och häll i den smälta chokladen i krämen och låt svalna.

3 Vispa grädden, krossa dajmen.

4. Bred chockladkrämen på marängbotten, därefter hälften av grädden och strö över halva mängden dajm. Toppa med nästa marängbotten.

5. Bred resten av grädden över hela tårtan. Dekorera med skurna jordgubbar och den krossade dajmen. Pudra lite kakao över tårtan!

Jag lovar er att tårtan kommer att göra succé!!

Ibland kan det bli lite chokladkräm över. Den är inte fy skam att doppa med de rester av jordgubbar som blir över framåt natten. Bubbel och chokladdoppade jordgubbar är inte så dumt!;-)

LYCKA TILL!

6 kommentarer:

  1. Tack för det, lät riktigt smarrigt, måste jag prova.
    Ha en fin dag.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Ska tårtan ätas direkt, eller kan man göra den på em och äta efter några timmar på kvällen?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Måste, måste prova! Och så har jag inget papper tillgängligt.... Ska försöka memorera rubriken :-)

    SvaraRadera
  4. Jeanette: Jag brulkar göra den på förmiddagen och sen äter vi den på eftermiddagen. Då hinner den bli lite så där halvseg och god! ;-)
    Kram K

    SvaraRadera
  5. Tror jag ska testa denna på nästa veckas grillkväll med vänner! Bra recept har man aldrig för många av :)
    kram j.

    SvaraRadera
  6. Oj vad smaskigt det låter! Bakade dina glassbakelser förra helgen och de gjorde också succé, du kanske skulle starta en matblogg?? :-) Trevlig midsommar! Hälsningar Lina

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!