lördag 2 augusti 2014

För första gången i mitt 34 åriga liv och en överraskning!

Björnbär växer inte uppåt landet, nä inte vad jag tror iallafall.. Har aldrig plockat det i hela mitt 34 åriga liv. Men någongång ska ju vara den första och i torsdags gav familjen sig ut på en mils cykeltur och hamnade bland alla miljoner björnbärsbuskar!
Under alla åren jag varit tillsammans med Jonas har vi haft den turen att fått björnbären levererade enda fram till dörren av svärmor som alltid plockat dem!
Det är verkligen supermysigt att göra såna här små turer! Enkla små skogsturer, inga krav och tystnaden! Under dessa timmar vi var i skogen var grabbbarna inte i luven på varandra en endaste gång! De är nästan så man får skriva ett kors i taket på det;-)
Grabbarna blev grymt sugna på att bada i sötvatten! Japp för tvärs över där havet ligger, ligger Lagan och den rinner så småningom ut i havet. Så sött möter salt och det är så grymt vackert just där ute!
Så när grabbarna badade passade jag på att själv gå och plocka lite mera bär! Stötte på en gubbe på stigen som tog tag i mitt öra. Nä det gjorde han inte. Men blev sur och talade om att björnbär minsann var fridlysta och att de minsann inte var mogna ännu! Jag fann mej inte, mer än att bara säga att det är väl bättre att plocka av dessa mogna bär istället för att de ska ramla rakt ner på marken och bli förstörda? Då svarade inte gubben...
Jag googlade så klart på detta när jag kom hem och ingenstans finns att läsa att björnbär skulle vara fridlysta. Så jag kom fram till att gubben helt enkelt blev sur för att just vi hade "tagit" och "hittat" hans björnbärs ställe.... Men herre min gud, så mycket bär som det är i år, så kommer han ju att kunna plocka så hela Laholms kommun kommer få en lite var... *morr*
 Har man aldrig plockat björnbär innan, så vet man heller inte att buskarna är rysligt jävligt vassa.. Mina ben och armar var helt sönderrivna när jag kom hem och jag har plockat små små taggar från min kropp i flera dagar nu... AJ AJ...
Resultatet blev 3,5 lite mumsiga björnbär! Vi har ätit dom till frukost på gröten och barnen har gått och mumsa på dem... Men nu står dom i kylen och jag har inte fått fingrarna ur att göra något med dem ännu.. Ikväll får de nog bli en paj och så ska jag googla mej till vad jag kan göra med dem mer?! Tips?
 Igår morse var vädret så där halvbra. Vi bestämde oss för att göra en liten hemlig resa med kidsen och beställde biobiljetter till premiären av Pettson och Findus!
När vi satt i bilen berättade vi att vi skulle in till Halmstad och gå på bio! Ungarna JUBLADE i baksätet! Som de hat tjatat om den här filmen och på självaste premiärdagen skulle dom få gå, lycka!;-)
Filmen var riktigt bra för både barn och vuxna! Den får 5 hjärtan av 5 möjlig av familjen Tajkon!
Eftersom att vi har läst Pettson och Findus ALLA böcker i alla år som vi har aft barnen, så kändes det som om vi kunde varje replik från filmen;-)
Vi åt lunch ute, vi åt glas, vi shoppade, ja fast just där vid shoppingen ballade grabbarna ur... Det HATAR shopping. Så jag fick gå på stan en stund själv, prova kläder och shoppa! Grabbarna gick till ån och busade! Alla nöjda och glada och jag några plagg rikare i garderoben!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!