söndag 24 augusti 2014

Konfirmation!!

Igår stundade det konfirmation för världens bästa Gustav (Jonas brors son!) Jag låg här igår morse och började tänka på när jag sist var på konfirmation och kom fram till att det var 19 (!!!) år sedan sist och då var det på min egen konfirmation... Herre jesus maria va gammal jag helt plötsligt kände mej, fatta 19 år sedan!!!
Jag köpte en ny outfite i fredags på favvoaffären People i grannbyn! Vi åkte upp dit en snabbrunda efter jobbet och efter 3000 sammanbrott, ilska, 700 ombyten och med svetten rinnandets längst ryggen hittade jag äntligen den här vackra kjolen och snygga toppen!
Ja har man med sig fredagströtta barn till en klädesaffär, så ja då får man väl kanske skylla sig själv... Men att grabbarna inte har lärt sig efter ALLA dessa år som jag släpat med dem i butiker, att det är ganska roligt ändå? Nä, den grejen har dom inte riktigt fattat;-)
Tur att servicen är kanon i butiken, ja för jag var helt inställd på att jag skulle ha klänning och när ingen klänning passade, kom världens bästa personal fram och det första hon plockade fram till mej blev detta!! Klätt och snyggt vid alla tillfällen!!
Klockan 14:00 stundade konfirmationen och grabbarna G var så här snygga!! Bröllopskläderna på och alla 3 kunde ha dem fortfarande! Så stiliga och fina från topp till tå!
Det är något visst att gå till kyrkan! Så rofyllt och fint! Och ALLTID blir jag så tagen av stunden att tårar letar sig fram i ögonvrån.. Kanske borde jag gå till kyrkan lite oftare så att det slapp bli så stort dom få gångerna jag är i kyrkan?!;-) *harkel*
Fina och STORA Gustav! Han var inte ens 2 år gammal när jag och Jonas blev tillsammans! Då ser man hur fort tiden går, inte klokt!
Alla konfirmander fick ställa frågor till oss som satt på bänkarna istället för en sån där uråldrig grej att de ska svara på kyrkans frågor!
Det var frågor som: -Tror du på gud? -Tror du på ett liv efter döden? -Är du döpt?
 Och så fick vi svara med dessa korten, grönt för JA och rött för NEJ, Båda för KANSKE! Superkul med detta nytänk!
En favorit psalm, du vet väl om att du är värdefull? Underbar text och JA där föll en tår när vi sjöng den!
En timme höll det på och en timme är vääääldigt länge att bara sitta stilla i en kyrkbänk och vara knäpptyst för grabbarna G... Många sammanbrott och måååånga gånger lekandes i bänkdörrarna och flera tårar senare var det slut och grabbarna var sååå glad att det äntligen var klart! Ja det är inte lätt att sitta stilla en hel timme när man har brallorna fyllda med myror;-)
Fina Gustav som har hjärtat på rätt plats! 15 år gammal och är världens mognaste tonåring! Lugn och fin och kramig! Jag hoppas verkligen att våra grabbar kommer bli precis som han när dom är 15 år!
Finns det hjärterum så finns det stjärterum!
Annelie och Krille (Jonas bror och svägerska, alltså Gustavs föräldrar) Är mellan 2 flyttar på sina hus. Så just nu bor dom i lägenhet innan de får sitt nya hus och då fick vi frågan om det var ok om de fick vara här hemma hos oss och ha konfirmationsfesten?
Jamen så klart!
Alltså maten!! Jag dööör va gott det var! Allt detta goda plus ännu lite mera hade Krille stått och gjort! Jävla synd att den där "kock" genen inte råkade hamna i Jonas kropp oxå... *host*
12 vuxna och 10 barn fick plats hemma hos oss!
Barnen märkte vi knappt av på hela kvällen, det var lek från eftermiddagen till sena kvällen med allt från landhockey till TV spel! Härligt när alla går ihop med alla med tanke på att det är en spridd skur i åldrar på "barnen" Allt från 4 till 16!;-)
Vi drack bubbel på kvällen, vin och någon drink slank oxå visst ner och jöööööses att det lovar jag känns i både knopp och kropp idag...
Att jag ALDRIG lär mej.... Att jag inte ska dricka så förjordat mycket...
Men vi hade en galet trevlig dag och kväll, annat kan man ju inte ha med dessa snygga pinglor. Mina "systrar"!!
När de flesta hade tackat för sig smet vi ut på altanen, satt där och drack goda drinkar, lyssnade på musik, sjöng och pratade! Såååå härligt! Ja härligt då, men som sagt mindre härligt idag...;-)
Undra när det blir konfirmation nästa gång? Jag hoppas att det inte dröjer 19 år till nästa gång bara!;-)

3 kommentarer:

  1. Ser trevligt ut, men Jeesus Crist kvinna så ofta du handlar nya kläder!! Hur får du plats med allt och använder du det du köper mer än en gång??

    SvaraRadera
  2. Kläderna passar dig sjukt bra, svinsnygg!!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!