måndag 4 augusti 2014

Att försöka återuppta rutiner...

Alltså det här med semester har vi tagit på fullaste allvar, ja iallafall när de kommer till att helt balla ur med rutiner och sömn...
Vi är uppe till långt in på småtimmarna, sover halva dagen och äter frukost nästan vid lunchtid... Ack va skönt de har varit, de är lite busigt och skönt att bara falla ur dom där strikta rutinerna ibland som annars fyller de resterande veckorna på året. Men faktiskt nu börjar jag längta lite till de "vanliga" rutinerna igen! Trodde aldrig jag skulle tycka så, men jo. Människa mår bäst av rutiner som är sunda!
En vecka kvar på våran underbara semester och vi ska nu försöka hitta tillbaka så gott de går till de vanliga rutinerna, ja iallafall när de kommer till just  sömnen och försöka vända tillbaka dygnet, om inte annat för kidsens skull... Speciellt för den här lilla grisen som är mer som 14 än 4 år... Han älskar att sova och väcker vi inte honom så drasar han gärna upp framåt 11 tiden på förmiddagen ;)
Idag chockade vi kropparna och ställde klockan på 8:30... När larmet skrek på telefonen grät jag nästan när jag insåg att den sköna nattens sömn redan var slut, speciellt efter nattens oväder med regn och åska... Om jag kom upp klockan 8:30? Öh, nä... Klockan 9:45 kom Jonas och Alfred in och hoppade i sängen och de va bara att masa sig upp och äta från de serverade frukostbordet! Imorgon är det jag som GÅR upp direkt när klockan ringer!! Om en vecka ska jag lyckas gå upp klockan 6:00... Hujedamej;)

1 kommentar:

  1. Å, vad jag känner igen mig... vår familj är riktiga sjusovare allihopa! "Värst" är nog den yngsta på 6 år... kvällspigg och morgontrött... :). Hur det ska gå att få upp honom och hans storasyster (9år) om två veckor, vid 6.30...det återstår att se :). Men det är en del av tjusningen med ledighet, att vända lite på dygnet.
    Kram Elin (som frågade om pärlorna på Instagram :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!