torsdag 28 februari 2013

Gapa stort!

Gick från jobbet redan klockan 14 idag och det kändes som om jag var på rymmen om jag ska vara ärlig;-) Jo det är sant, det kändes lite som att skolka och jag var lite rädd för att "någon" skulle se mej att jag hade smitit ifrån jobbet... Dock hade jag ju så klart sagt till att jag skulle gå tidigare idag, för att idag stod det tandläkarbesök på schemat för Fabian!
Bara han och jag, lite kvalitetstid om man säger så. Även om det var hos tandläkaren så hittar man sina små guldstunder tillsammans!
En liten (läs jäkligt liten kort introduktion från en halvtrött tandsköterska) på hur man borstade tänderna. Men vi visste ju säkert redan allt sa hon... Jo då det känns som om jag kan det här med tänder, tandtroll och hur man ska äta för att få bästa tänder med 3 barn! Och ja vi sköter tänderna bra här hemma, det både borstas, fluxas och ges extra fluor (ordination till barnen från tandläkaren, ja bäst att säga det så att det inte sitter någon duktig moralkärring där bakom skärmen och säger att det inte är bra att ge för mycket fluor till barn.;-))
När den duktiga tandläkaren skulle undersöka honom gapade han så stort och var sååå duktig, var väldigt impad av honom där han satt i mitt knä!
I augusti 2011 ramlade Fabian från toalettstolen och slog ur en bit ur sin framtand. Vi var på koll, men allt såg bra ut DÅ! Sedan ramlade han ju på cykeln i höstas och slog sin mun väldigt illa och likaså sina läppar och nu börjar hans ena framtand att ändra färg till en mer grå/brun liknande färg. Så tandläkaren tyckte att det var bäst att röntga den lilla juvelens små framtänder!
Efter mycket mut, svettningar, krokodiltårar och tjat. Togs en kanonbild på hans framtänder och lyckligtvis såg allt jättebra! Det kan tydligen bli såna förändringar när dom slår i sina tänder, även om tiden har gått så lång tid.....
Mutet var godis i massor en pixie bok som han ska få välja när vi är och handlar nästa gång! Stolt som en STOR tupp gick vi ifrån tandläkaren högröda och svettiga och STOLTA över att han var sååå duktig!

1 kommentar:

  1. Hej
    Melvin slog också i sin framtand men det tog nästan två år innan den blev missfärgad så nu går han omkring med värsta gula tanden....det ser skit dumt ut:) Hoppas den ramlar ut snart men den sitter väl kvar längst av dem alla bara för det.....Skönt att röntgen såg bra ut, trots lite krångel och svett, konstigt att ens barnen har en förmåga att framkalla svettningar i tid och otid;-) Kram Emma M

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!