måndag 3 maj 2010

Dagens fråga!?

Idag har jag varit och storhandlat, ja iallafall för denna veckan. Jag försöker göra det var och varannan vecka för att dels slippa springa i affären var och varannan dag och dessutom tror jag det är mer ekonomiskt att handla så för att slippa köpa-det-man-är sugen-på-mat, som oftast blir dyrare i längden. MEN vårt matkonto är ändå väldigt högt. I vår familj prioriterar vi god mat och nyttig!
Vi har ett matkonto på minst 5000 i månaden. Då är blöjor och hygenartiklar inräknade där.

Ser man på lyxfällan så borde en normalfamilj klara sig på runt 3500. Jag fattar inte hur det skulle gå till här hemma.....
Så min fråga till er är: HUR MYCKET LÄGGER NI PÅ MAT VARJE MÅNAD???

7 kommentarer:

  1. OJ, Jag skulle nog säga runt 5000 oxå. Jag lägger 4000 men Ch köper alltid lite extra blöjor och är han med så får han gärna dra sitt kort. Så runt 5000!
    Kraam

    SvaraRadera
  2. Säkert 5000 kr. Vet att när vi hade matkonto var det runt 6000, men då var det blöj- och vällingtider också...

    SvaraRadera
  3. Jag tror nog vi lägger runt 5000:- också... minst! Kanske ännu mer. Erik äter ju ersättning och det är inte gratis precis.

    SvaraRadera
  4. ni är ju en stor familj på 5 stycken så jag tycker inte 5000 låter för mycket. vi ligger på 3000-4000 och vi är ju bara tre. men nu är det lite mindre när jag inte köper så mycket frukt och grönt som innan iom LCHF-dieten. men färst frukt och grönt kostar mycket och det är ju viktigt att barnen äter det.

    SvaraRadera
  5. Jag håller med, vi veckohandlar oxå,dels för att spara tid med en i förväg planerad veckomatsedel och för att spara pengar. Det sistnämda tror jag INTE vi gör konstigt nog... Vi är tre i familjen och handlar för mellan 6-8000/månad!! Okej att vi äter gott men jag tror inte vi äter SÅ lyxigt, inte alltid, bara ibland... Vågar inte tänka på vad vi skulle handla mat för om vi istället ströhandlade... Håller med dig, HUR kan en normalfamilj klara sig på 3500:-/månad??

    SvaraRadera
  6. 5000 kr ska du nog vara nöjd med då ni faktiskt har 2 blöjbarn varav en kanske äter välling med !? Jag har inte räknat efter på länge då vi haft familyfood fram till denna veckan vilket varit så bekvämt men nu ska vi testa att göra veckomatsedlar och handla precis som om det var familyfood som kom...fast man tyvärr får åka och plocka ihop och köra hem det själv :-) /Angelica

    SvaraRadera
  7. 5000 kr tycker jag låter rimligt, eller tom ganska lite. Vårt matkonto ligger runt 4500 i månaden och då ingår blöjor, välling mm till Judit. Låg ungefär på samma även när vi var två men då åt vi mycket mer frukt (slarvar nu) och det är ju dyrt!

    Beror ju på om man äter lagad mat eller inte, vi äter oftast lagad mat två gånger om dan - tror att mackor blir billigare - om man bakar själv alltså!!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!