tisdag 10 april 2012

Hemma bra men borta bäst?

Alfred har inte sovit i sin säng en hel natt på säkert 2 år... Han somnar oftast i vår säng, vilket han får mer än gärna. Men sen bär vi upp honom till sin säng! Men mellan klockan 00-02 varje natt så kommer ha nertassandes eller störtgråtandes med både täcke och kudde i högsta hugg och kryper er mellan oss! Och ja det är sååå mysigt och han är mer än välkommen!

Men i helgen i stugan hände det något "konstigt"... Från första natten till den sista så sov han i sin egen säng HELA nätterna! Den första morgonen kom ha inrusande till oss och ställde sig i sängen och lyste som en sol och sa: -Jag har sovit alldeles själv i min säng inatt!!!
Han och Douglas delar rum där och han sover i underslafen på en våningssäg! Förmodligen tycker han att det är så varmt och omboat där inne och sover därför hela låga nättera där!!?

Men så fort vi kom hem, så kom han ner till oss inatt vid 2 tiden... Superledsen och var nästintill otröstlig...
Tror banne mej att han tycker att hemma är bra, men borta bästa?! Eller så gillar han sin underslaf väääldigt mycket?;-)

Nu funderar jag på att bygga in hans säng på något mysigt sätt som en slags underslaf! Han har ju snedtak i sitt rum, så svårt kan det ju inte vara? Eller jag kanske inte kan bygga så mycket, men Jonas kan!;-)
Någon som har några bra förslag på hur man kan göra en mysig "sängkoja"?

Men som sagt... Han får mer än gärna sova brevid oss hela livet om han vill;-) Men det vore ändå skönt om han ville sova i sin säng hela nätterna!

8 kommentarer:

 1. Men heeej du!!!!!
  har jag drömt att du ska på "mammabloggalan" ? Jag har just precis vunnit biljett dit :) :) :) !

  SvaraRadera
 2. Gör som vi gjorde till Axel! I hans rum är det också den tak och det gick super smidigt att fixa till det!
  Sen blev det ju bara såååååå mysigt att sova där!!
  KRAMEN!

  SvaraRadera
 3. Märkligt! Men det är lika här, när vi är i Dalarna funkar sovande och sånt kanonbra för att sen vara upp och ner hemma. Är det kanske för de blir avslappnade på ett annat sätt? De känner kanske att vi blir det och kan varva ner bättre?

  SvaraRadera
 4. Visst ar det allt mysigt nar de kommer in och gosar... Tycker det kanns konstigt varje natt man INTE far besok... Man blir ju liksom lite orolig... :0)
  Kram

  SvaraRadera
 5. ja testa, mys till det lite i hans säng, kanske det funkar! :)

  SvaraRadera
 6. Det blir säkert mysigare med underslafen där än vanliga sängen.
  Du är pysslig så du kommer säkert på något bra.
  Ha en bra dag Karro!
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Benjamin sov i vår säng ända fram tills för ½ år sen och nu sover han i sin säng bredvid min sida. Det funkar och som sagt, huvudsaken är att våra älsklingar är trygga. Finns väl knappt något mysigare än en varm barnkropp som kryper ner i sängen?
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag tänker spontant på vajrar och draperi. Så man kan dra till och från så mycket man önskar på dagen. Kan ju bli supermysigt. :)

  Jag är så tvärtemot allt sånt där med samsovning. Tycker mest det är jobbigt. Och är så tacksam att Casper sover i sin egen säng. Och det har han ju gjort länge. I sitt rum och hela nätter sen han var 3 månader. Så det är bara att hoppas att nästa är lika mån om att inte ha nån bredvid. :)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!