fredag 27 april 2012

-Det låter som mina öron ligger i en bassäng....

På sena eftermiddagen igår satt jag och skulle blogga om fantasifulla barn som bygger kojor! Jag började skriva och hade besökt Douglas och hans kompisar i skogen här brevid oss och tagit flera fina kort på de flitiga duktiga barnen! Fantasin är det inget fel på och de har byggt världens finaste koja av ris och annat avlagt trädgårdsavfall;-)
MEN....
Så kommer barnen inspringande bara 10 minuter efter att jag varit där... De ropar att Douglas har sågat sig... (Ja jag vet inte om det är ok om 7 åringar använder sågar? Men vi har iallafall lovat att de får ha det om de är försiktiga. Och jag själv är uppväxt i skogen och har alltid så länge jag minns tillbaka i min barndom använt verktyg från pappas garage... )
Och jo minsann hade han sågat sig... Bloden bokstavligt talat sprutade ur hans lilla tumme... Jag spolade vatten på och efter bara ett tag säger Douglas som vid det tillfället blivit ask grå i ansiktet: -Mamma jag ser så konstigt och så känns det som om mina öron  ligger i en pool... Vid det laget fattade jag ganska snabbt att han nog var känsligare mot blod än vad jag trodde... Snabbt in i sängen där han fick tillbaka sin färg i ansiktet och så fick vi stopp på allt blödande....
Såret idag var inte så fint, men jag gjorde rent det och han fick ett nytt fint plåster på sin tumme!;-) Det är alltid väldigt svårt att avgöra om såna där sår behövs sys eller inte... Men vi tyckte att det var så pass "fin" snittyta på det så vi skippade akuten! Hoppas vi bara gjorde rätt nu och att hans lilla tumme läker ihop fint!;-)

7 kommentarer:

  1. Men oh liten. Hoppas att det läker fort!
    Och jag är uppväxt på samma sätt som du, att vi har använt pappas verktyg när vi lekte och byggde saker när vi var små.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Men stackars liten:(! Blod och allt som hör sår till blir jag oxå svimfärdig av. Efter op. undviker jag spegeln utan topp på kan jag lova :o.
    Du aka inte ringa i kolla med BVC om ev stelkrampspruta eller så om såret var djupt?! Fy o blä, tur att han har en tuff mamma!
    Kram till daj!!!!

    SvaraRadera
  3. Stackars liten!
    Den kommer säkert att läka fint.
    Lustig kommentar om öronen :-)
    Kram K

    SvaraRadera
  4. Hoppsan hoppsan... Så där går det ibland. Och någonstans så måste dom ju lära sig på nåt sätt? Fast kanske inte genom att såga sig så där i tummen? *suger i magen*

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  5. Jisses! Stackare! Kommer nog att laka riktigt fint ska du se...

    Kram

    SvaraRadera
  6. Självklart ska 7åringar få såga ;-) tips om du är osäker på om det behöver sys, köp steristrip på Apoteket och dra ihop såret. Så gör man i stället för att sy i ansiktet, det håller jättebra! Hoppas han mår bättre.
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!