onsdag 4 april 2012

Du kan dra åt helvete din jävla idiot...

Klockan 17 kom posten, japp kl 17!!! Ja det är dagens stora höjdpunkt i min vardag och då tycker jag att 17 är sent att få posten på! ;-)
Men iallafall när jag plockade in den hade jag fått ett brev...
Jag river upp det och när jag får syn på vad det står stannar nästan mitt hjärta... Det står att jag har till den 7/4 på mej att betala in 3572 kr. De menar att jag tagit ett lån på 3000 kr den 29/2 och ska nu ska pengarna in...
Fast så klar har jag ju inte tagit något jäkla lån, utan det ser nu ut som om någon "stulit" mitt personnummer och tagit typ ett SMS lån...
Jag ringde upp detta företaget som kräver dessa pengar av mej, som för övrigt heter viaconto flexibla lån och frågade vad detta är? Ja för jag har ju inte tagit något lån på 3000 kr och detta måste ju vara ett skämt?
Nej inte är det något skämt enligt dom... "Någon" idiot har använt mitt personnummer och tagit detta lånet. Och enligt dom så skulle jag ha fått 2 fakturor innan och att detta nu skulle vara den sista innan den går vidare till inkasso...
Jag blir helt stel och undrar vem fan det är som stulit mitt personnummer? Och enligt dom ska de ha en kopia på mitt körkort där... Hur nu det går till?
Fy fan va less jag blir... Ringde givetvis polisen och nu är detta polisanmält...
Och om det är just DU som gjort så här mot mej så kan du dra åt helvete din jävla idiot, och bara så att du vet så har polisen ditt kontonummer nu så du kommer att åka fast!

Vi kollade upp företaget som krävde denna fakturan... Ägaren för företaget var tydligen någon vid namnet Airisa Asberga. Och nu helt plötsligt känns detta som en blufffaktura? Eller?
Jag hoppas innerligt att det "bara" är en bluffaktura och att det inte är någon som gjort så här mot mej. Använt mitt personnummer för att ta ett SMS lån på 3000 kr och sen försöka sätta dit mej...
Just nu känner jag mej helt blåttad, förbannad, arg och ledsen...

Är det någon som varit med om detta? Vad har hänt?  Hjälp mej! För jag tänker verkligen inte betala denna fakturan... Och är det en bluffaktura så hoppas jag verkligen att dom åker dit så att det bara svingar om det! *gaaaaaa*

21 kommentarer:

  1. Oh, fy!!! :(((
    Men vad sa polisen??
    Betala inte fakturan!!!
    Är det bluffakturor, så kan de inte gå vidare.
    Dessutom tycker jag att du ska krva att få se kopian på ditt körkort... Tror inte de har någon!!
    Kramen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis.... borde få se det ja..och vänta nu.... om du tagit ett SMS lån HUR kan dom ha kopia på ditt körkort...?

      Radera
  2. Men usch va obehagligt! Hoppas att idioterna som har gjort det här åker fast!!
    (Förresten så tycker jag att du är grym med löpningen och jag är HELT övertygad om att du kommer att klara dom där 9 km galant!!)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Otrevligt!! Hoppas det ordnar upp sig!
    Tänker på alla dom som inte klarar att reda upp saker... som kanske bara betalar av ren rädsla.
    NÄ PÅ DOM BARA!! Heja dig!

    SvaraRadera
  4. Men fy fan va obehagligt:( hoppas allt ordnar sej och att den jäveln åker dit, ordentligt!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Men Gud! Vad är det för jävla skit?? Du ska inte betala nånting, kräv att få se kopian av körkortet!!

    SvaraRadera
  6. Låter helt klart som en bluff.Hur skulle den falske personen kunna lämna ut ditt körkort om du nu inte tappat bort det och oavsett så hade du ju fått dem där två påminnelserna som dem påstår sej skickat ut. Tror helt klart att det inte är någon som stulit ditt personnummer utan att det är dem som ljuger!

    SvaraRadera
  7. Men vaddå en kopia av ditt körkort?
    Jag har aldrig någonsin lämnat ut en kopia av mitt körkort. När gör man det?
    BLUFF!

    SvaraRadera
  8. Häromdagen fick min man ett brev skrivet på engelska från en advokatbyrå i Spanien. Det stod bland annat att en släkting i Spanien hade avlidit och nu letar de efter någon som kan ärva. De hade skrivit dit ett namn med vårat efternamn. Det hela måste gått ut på att de ville försöka få vårat kontonummer! Vi scannade brevet och skickade kopia till polisen. Kollade upp advokatfirmans namn och den var en respektabel firma. Någon har använt sig av deras namn. Mailadressen de angav stämde inte. Fler i vår släkt hade fått ett sådant brev! Verkar vara mycket bluffbrev i farten nu ju! Usch och fy! Hoppas det löser sig.

    SvaraRadera
  9. Nej fy vad hemskt!! Bra att du polisanmälde!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  10. Dags att förbjuda SMS-lån! Tycker man måste kräva ett fysiskt möte mellan låntagare och långivare samt underskrift för att ta lån. Allt annat är idioti....
    /Jörgen

    SvaraRadera
  11. Fy vad obehagligt, jag förstår att du är svinarg. Mitt i hela den här sörjan finns en jävla idiot. Stå på dig!
    Kram i lycka till

    SvaraRadera
  12. Fy sjutton så obehagligt! Hoppas verkligen att det löser sig snart för dig. J*vla idioter det finns alltså!
    Jag förstår att du är arg, vem sjutton skulle inte vara det?
    Stå på dig och lycka till med allt!
    Kram Amie

    SvaraRadera
  13. Fy så obehagligt! Blir rädd när man hör sånt här. Stå på dig och låt rättvisan segra!
    kram

    SvaraRadera
  14. Usch och fy!
    Min syster fick också nåt sånt där, fast hennes var på 10000:- tror jag. De va dom där som ringde runt till småföretagare och sa att dom tecknat nå telefonkatalogavtal. Man kan kolla inne på konsumentverket eller Allmänna reklamationsnämnden och se om bolagen finns listade där.
    Hoppas de löser sig!

    KRAM

    SvaraRadera
  15. Låter bluffigt jaaa!
    Jag har vart med om samma. POlisen säger man inte ska betala. men "företaget" skickar till inkasso.... hur man än vrider sig är det fel...

    BAJS MIFFO IDIOT!

    SvaraRadera
  16. Här e hon!
    https://www.facebook.com/Airisa75

    SvaraRadera
  17. Men fy va läskigt! Låter ju inte klokt hoppas det löser sig snabbt och lätt:)
    Kram

    SvaraRadera
  18. Hej, alla bloggtjejer!
    Vi skriver detta för att få er att tänka efter innan ni publicerar hela ert liv på nätet. Bloggaren Äppelblomman blev utsatt för ett bedrägeri eftersom hon hade lagt ut fotot på sitt körkort på sin egen blogg. Någon hade hittat det och skickat in till låneföretaget som krävde identifikation vid låneansökan.
    Ärendet har nu vandrat hela vägen till tingsrätten och det var flera andra tjejer som hade råkat ut för samma sak. Det är tyvärr tjejer som oftast råkar ut för detta eftersom det är dem som lägger ut sina id-handlingar för att visa hur fina/konstiga/söta mm dem är på körkortsfotot eller hur fint deras nya efternamnet är...
    Vi vill inte vara moralkärringar men tänk efter före! Googla på "körkort bild" så ser ni många bra exempel på hur man inte ska göra!
    Vi har nu skärpt våra identifikationsrutiner ytterligare och vi beklagar att Äppelblomman blev drabbad av identitetsstöld!

    Hälsningar,
    ViaConto (ett låneföretag som trots vad många verkar tro - inte skickar pengar så fort någon smsar :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!