tisdag 21 september 2010

Barnpsykolog, knipkulor och magont...!

Dagen har gått på i ett som vanligt på tisdagar. Men i dag hade vi ännu en aktivitet inplanerad på schemat. Jag och Fabian var på Bvc-träff. Idag var temat att sätta gränser och på plast var det en barnpsykolog! Dock tyckte jag personligen att det var superbra att lyssna och ta lära från henne. Men för de som satt med sina knapp ett åringar och första gångs föräldrar så var det kanske inte så roligt... Jag tror jag ska boka en tid med henne. Bara för att få lite tips och idéer för att slippa alla diskutioner som ständigt råder mellan mej och barnen... Eller som ett boll plank som hon själv valde att säga det..... För det är inte alltid så lätt att vara förälder till 3 olika viljor...

Måste även slå ett stort slag ikväll för mina knipkulor!! Jag har använt dem nästan varje dag i ca 20-30 minuter och det har blivit mycket bättre!! Känner verkligen hur bra jag kan hålla mitt knip nu och speciellt på träningen där vi hoppar mycket. Så mitt råd till er, även om ni kanske inte har jätte problem med läckage så: KÖP KNIPKULOR TJEJER!!!!!

Känner mej lite orolig för Douglas ikväll. När jag hämtade barnen efter BVC besöket så klagade han på magont. Men han kan spela över lite och jämra sig lite för mycket... Dessutom fikade han och mumsade på. Men nu ikväll så har han bara legat ner och haft jätteont i sin mage och han somnade tidigt och nu när Jonas skulle bära upp honom så vaknade han till och tog sej för magen och var ledsen... Min första tanke är blindtarmen... Kollade lite på nätet och symtomerna kan skilja sig väldigt mycket från hur en vuxen känner det och hur barn kan känna det. Så nu får han ligga brevid oss inatt så att vi kan hålla lite koll på honom. Och så får vi hålla alla tummarna att han vaknar upp glad och pigg imorgon utan någon dum smärta i magen.

5 kommentarer:

  1. Jag vet inte hur det fungerar på barn, men när jag ringde sjukvårdsupplysningen för mitt magonda under studietiden fick jag följande instruktion:

    Knyt höger hand och placera den mellan naveln och höger höft/bäcken. Tryck till lite. Om det ömmar kan det vara blindtarmen.

    Självklart gör det ju ont om man trycker hårt, men det kanske kan vägleda lite?

    Hoppas det magonda inte är något allvarligt. Krya på sig, lille vän! Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Skön dag ni verkar haft;-)

    Hoppas allt löser sig med Douglas så att det inte blir nåt allvarligt....

    Hörs vännen....

    Kram Linnea

    SvaraRadera
  3. Låter som samma som Stina hade. Hon fick ett virus som gjorde så att körtlarna i magen svullnade upp. Hon hade JÄTTEont i magen i flera veckor, åt ingenting och låg bara i sängen eller soffan och var helt blek i ansiktet = jätteotäckt. Hon gick ner över två kilo i vikt (och hon är ju inte direkt stor i vanliga fall) Vi var både på VC och akuten, i tron att det var blindtarmen, men de konstaterade att det var ett virus som bara var att vänta ut. Hoppas att det går bra för honom!
    Kram/E

    SvaraRadera
  4. Låter som det som E har nu. Han har tagit sig för magen o gråtit och sagt att han har så ont i magen, i tre dagar nu.(Han är 4 år)Bvc sa att i 4-6 års åldern är körtlarna i magen känsliga,därav kan det göra väldigt ont i magen.


    Hoppas att det går bra för Douglas!

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Spännande dag du haft, hoppas allt är bra med Dogge.

    Ps, Har du gjort några ansträningar med annonserna vi pratade om?

    http://interwebben.se

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!