fredag 3 september 2010

Val 2010... *suck*

Något som jag är riktigt dålig på är politik, jag är helt ointresserad av detta och har alltid varit. Nu går det ej att missa att det snart är val, och vart man än vänder sig så är det enda man stöter på är någon valaffisch eller någon annan smörig politiker som står och fjäskar för en röst. De ene partiet lovar guld och gröna skogar, de andre lovar att vi som går hemma ska få mycket mer pengar och få det mycket bättre. I mina öron blir det bara skitsnack för inget av det de lovar vad de säger... Lika dant varje år det är val, jag blir så grymt trött på detta...
Jag vet inte om man inte bör prata politik så här men jag gör det ändå. Jag vet inte alls vilket parti jag ska rösta på, förmodligen BLANKT... När jag säger det så skriker folk, NEJ så får du inte göra. Men säg då hur ska jag rösta och på VEM??? Spelar det någon roll hur JAG röstar? Jag borde egentligen sätta mej in i detta med politik, det är ju ändå mina barns framtid som byggs upp. Men det är ju så svårt att sätta sig in i något som är så totalt helt ointressant av.... Någon som är bra på att förklara om de olika sidorna UTAN att fjäska in sig på en sida? Hur känner och tycker ni inför valet 2010? Rött eller blått????

11 kommentarer:

  1. Blått så klart. Hur kan du säga att du är ointresserad av detta. Du tycker alltså inget om sjukvård, skola, omsorg, miljö, inrikes- & utrikesfrågor, sysselsättning, försvar, bistånd, integrationsfrågor etc, etc. Välj åtminstone ut 10 frågor som intresserar dig, läs in dig på dessa och ta lite ställning. Det finns fortfarande länder där kvinnor inte har rösträtt, så gå och rösta!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker som du, det är svårt att veta vad som är bäst. Inget av partierna har ju "alla rätt" med vad man själv tycker.
    Men jag lutar åt nåt blått i alla fall. Dom har ju bara suttit 4 år och vad kan man egentligen uträtta på 4 år? Tycker dom förtjänar en period till för att visa hur dom menar, liksom. Dom har gjort mycket konstigt och dumt. Men det gjorde ju de röda också. Vilket många tycks ha glömt bort...

    SvaraRadera
  3. Dom blå har förstört mycket på 4 år, hoppas svenska folket röstar RÖTT!!!!

    SvaraRadera
  4. Om du inte sitter inne med några miljoner så ska du utan tvekan rösta rött. Miljöpartiet tänker klokt om barn, föräldrar och skola. Dessutom har moderaterna nu gått ut med att de kan tänka sig att arbeta tillsammans med sverigedemokraterna. Alla som har barn och som någon gång är sjuka borde utan tvekan rösta rött!

    SvaraRadera
  5. Oj oj oj, spännande!=)
    Kommer defenitivt att följa kommentarerna i detta inlägg!
    Kram från en som inte heller begriper politik men vill försöka bli mer insatt...

    SvaraRadera
  6. Ja visst blev det spännande! Men jag tycker att åsikter inte ska föras fram anonymt! Sånna går fet-bort!

    SvaraRadera
  7. Karro, du vet förmodligen mina åsikter.. Men enligt mig har Alliansen en bättre politik när det gäller skola. Men det är vad jag tycker :)

    Men jag tycker att du ska göra som anonym skrev. Fokusera på några frågor, sen går du in på de olika partierna och tittar hur de tycker om frågan :)

    Kram lillkusinen :)

    SvaraRadera
  8. Känner precis som du!!! är så himla ointresserad - såklart inte av hur vi har det i samhället men kan ändå inte sätta mej in i politik!!!
    har gjort test på nätet o då är jag iaf röd...
    Kram på dej!

    SvaraRadera
  9. Det är klart du ska rösta. Det är viktigt!! Vet du inte vad du ska rösta på kan du ju alltid göra såna test på internet och se vilket parti som tycker mest likt dig. Ha en trevlig helg! =)

    SvaraRadera
  10. Känns som att det här kunde varit skrivet av mig :-) Det ända jag vet är att jag absolut inte vill ha moderaterna igen för jisses vad dom har ställt till det! Så jag får väll rösta rött då :)

    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!