torsdag 17 september 2009

V 16

Enligt de sidorna jag har varit inne och läst på så ska tröttheten ha lagt sig nu. Men på mej är det nästa tvättom. Jag bli bara tröttare och tröttare för var dag som går. Jag kanske skulle börja äta järntabletter? Vet att jag har börjat med dom redan v 12 dom andra gångerna...

Jag har sådan fruktansvärt klåda på hela kroppen. O det kliar mest på kvällarna och nätterna. Jag började känna av det redan för flera veckor sedan på mina axlar. Men nu har det spridit sig och jag håller snart på att bli tokig och kliar snart sönder mej:-(
Mina kilo bara lägger på sig för varje vecka som går. Jag har verkligen lovat mig själv att inte gå upp så mycket i vikt denna gången som jag har gjort dom andra 2 gångerna. Men det är lättare sagt en gjort. Jag bara jäser hela jag. Tror att varje individs kropp är inställd på att gå upp ett visst antal kilo när man blir gravid. Och min kropp är givetvis inställd på att gå upp mycket;-)

Nu när det äntligen börjar sjunka in att jag är gravid så börjar jag ju givetvis fundera på vad det är för en liten krabat. Är det en kille eller tjej? Jag kollade på en sådan där kinesisk gravid kalender och där visade det att det skulle bli en tjej. Jag vet att det visade en kille på Alfred men en tjej på Douglas. Det ska bli så kul att se vad det är! Vad tror ni att det är för litet troll som gömmer sig därinne?
Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!