onsdag 23 september 2009

Mat, mat och åter mat!

Vi har ett matkonto på många, många tusen varje månad. Jag försöker att laga vanlig husmanskost varje dag som tex köttbullar (hemlagade förstås), kålpudding, fisk med mera... Men nu har jag fått mat torka. Jag vet inte vad jag ska laga. Tycker det är så tråkigt och är så oinspirerad Jag är ute på nätet flera gånger i veckan för att få lite tips och idéer.
Jag försöker att storhandla eller veckohandla med det är ju alltid något som man glömmer eller något som fattas och då är det bara till att springa på affären varje dag..... O då blir det lite extra i korgen som man för tillfället är lite extra sugen på som kanske sedan aldrig äts upp. Jag borde sätta mej ner och göra ett matschema som blir rullande. Jag hade det för några år sedan. Det funkade bra till en början, enda tills man blev sugen på något annat den dagen och sedan var man ur det fina schemat....
Frågar man Jonas vad han tycker att vi ska äta så säger han alltid samma rätt varje gång, kycklingsallad... Men det kan man ju inte leva på varje dag;-) Så nu blir det till att gnugga geniknölarna och fundera ut kvällens mat!!

Inskolningen gick bra idag med! O jag hoppas bara att det kommer att fortsätta även när jag kommer att lämna honom själv! När vi var ute på gården med alla andra barn så bara går han sin egen väg och skiter fullständigt i vart jag är. O det är ju bara positivt!! Imorgon ska vi äta lunch där och då hoppas jag verkligen att han sköter sig och sitter stilla och äter. För det gör han ju inte hemma;-)
Igår efter dagis så sov han i nästan 3 timmar och nästan hela natten. Han vaknade bara en gång inatt och fick lite välling!! Han bli väldigt stimulerad på dagis och det är väl så mycket nya intryck så det är väl därför han blir så trött!
Idag gick det bättre med storebror. Han ville gärna vara nära mej och är lite mammig som bara en 4-åring kan vara... Han bröt inte ihop som igår utan vinkade glatt hej då åt oss när vi gick. Skönt!!!

1 kommentar:

  1. Det där med mat är ju rena rama döden... frågar man Viktor så säger han bara "du får fria händer", jahaja, tack för hjälpen (fast nu är det ju förstås bara han som lagar mat här hemma) Men det pratar vi inte högt om =)Kul att det går bra med inskolningen, å det bästa är ju att de blir så jädra trötta efteråt, äntligen lite lugn och ro =) kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!