söndag 11 januari 2015

En skål för livet!

I början av december körde vi på halv åtta hos oss och hade då bjudit in våra vänner Veronica och Per på en 3-rätters middag! Vi kom på att vi då måste köra detta som en liten tävling där vi alla 4 ska ha en kväll var där vi bjuder på en 3-rätters middag!
Igår var det Pers tur att bjuda in oss på en fantastiskt god middag!
Vi tog med oss Ernst viner! Det vita var väldigt lättdrucket och passar lika bra att dricka som sällskapsvin som till maten! Det röda föll inte riktigt mina smaklökar. Det var en aning lite för "tungt" för mej, men passar bra till kötträtter!
 Småplock i form av getost, honung och pinjenötter på ett bröd som gratinerats i ugnen en stund! Alltså detta är så sjukt gott! Och till det ett glas bubbel, en perfekt sttart på en härlig kväll!
Kidsen åt en stund innan oss, de är som vanligt hungriga som små vargar så det är bäst att hålla deras blodsocker i balans för att slippa eventuella konfliketer;-)
Till förrätt serverades kantarellsoppa! Alltså soppa är underskattat, det är ju sååååå gott! Och den här hade mästerkocken in her self lyckats med superbra!!
Till varmrätt fick vi fylld helstekt fläskfile som var fylld med vitlök och salvia och till det serverades potatis som var blandat med äpplen, bacon och tomater! Pricken över i:et. Pers berömda och sjukt goda rödvinsås! MUMS!!!
Hur mätt man än må vara, så finns det ändå alltid plats för efterätten! Visst är det konstigt;-) Åh gud va gott det var! Maräng med riscrisp, choklad och grädde!
Nu undrar ni säkert vad poängen blev? Ja det har vi liksom missat att ge varandra. Men vad gör det, de är ju supertrevligt att träffas! Nästa gång är det min tur att komponera ihop en 3-rätters meny! Har ni några förslag får ni jättegärna maila över dom till mej! ;-) (karolinjohansson85@hotmail.com)
 Jag är så sjukt tacksam att jag/vi har så underbara vänner som berikar vårat liv med kärlek! Igår skålade vi för livet, livet som är så skört så skört... Man vet verkligen inte vad som kan hända imorgon, så därför lever vi här och nu och njuter av livets goda!!
 När de minsta grabbarna drog iväg med sina paddor för spel och filmtittning, passade vi andra på att spela sällskapspel! Åh fy tusan va kul det är!
Spelet med andra ord är sjukt kul och ibland vet man ju inte vad man säger och det känns som om tungan ska knäckas inuti munnen! Och så spelade vi kort, varför i herrans namn gör man inte det oftare för? Nä det får bli ändring på det nu! Mer sällskapspel åt folket!;-)
 Dom här 2 alltså.. Dom har hängt med varandra sedan de föddes och är mer som syskon än som kompisar!;-) Så söta är dom och sjukt grymma i spel! De förklarade orden på ett sådant underbart sätt så alla förstod direkt, grymma 9-åringar!!
Att dom sedan är sjukt dåliga förlorare, ja det är något som de får jobba på!;-)
Alfred han är ingen kvällsmänniska... Hur mycket han än vill vara uppe så somnar han ändå tidigt, lilla sötnosen!;-)
 Men dom här 2 nattuglorna... Ja dom skulle lätt kunna vara uppe hela nätterna om de bara fick!;-)
Innan vi skulle bege oss hemåt kom vi på att vi skulle titta på de där fruktansvärt äckliga filmerna som cirkulerar på fejjan.. Dom där filmerna där folk klämmer ut både maskar, finnar och andra konstiga djur ur sina kroppar! En skräckblandad förtjusning.. Skitäckligt, men ändå vattnas det i munnen när dom där giganstiska finnarna sprutar ut ur huden! Mmm jag vet, äcklig är jag, eller ja kanske till och med en liten gnutta sjuk i huvudet;-)
När vi kom hem vid 1 -tiden inatt hade stormen Egon stormat in rejält och det var skitläskigt att sova... Ja alltså vi, jag och Jonas har inte sovit många timmar inatt... Jag trodde på allvar att hela taket skulle blåsa av, ja för så mycket blåste det... Fy va läskigt... När naturen går fram på det här sättet är man ganska så liten och då har man inte mycket man kan säga till om....
Vi har dock haft en väldig tur! Inget på huset eller på gården är borta.. Allt sitter där det ska fortfarande som tur är! Har Egon förstört något hos er?

1 kommentar:

  1. Denna Egon skrämde slag på mig med, otäckt det där med stormar. /M

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!