onsdag 2 april 2014

Stora stygga vargen...

Efter jobbet brummade vi ut till min mamma! På gården hade 13 små söta nya lammungar föds och dom minsta var bara några timmar gamla!
Jag dumpade av kottarna där och de for ut i hagen med en gång för att titta på de söta små liven! Själv fortsatte jag till grannbyn och besökte People! Imorgon ska jag nämligen gå "mannekänge" på en modevisning/tjejkväll och det ska bli galet roligt och jag kommer att få bära många byten och sååå snygga kläder! Inte alls bra för min plånbok kanske, men men...;-)
Från klädbutiken ut till fårhagen, ombyte förgyller;-)
Amen kolla in vilken liten söting, endast några timmar gammal! Man kan ju inte annat än att älska dessa små skapelser!
Tänk att en liten tacka kan bära ett så stort lamm i sin mage, eller till och med 2 eller 3.. Fatta att dom sedan ska krysta ut dessa stora skapelser, ja livet är tufft;-)
Jag ryser dock att jag vet att dom här små söta vita fluffiga sakerna kommer att ligga på en tallrik om ett år eller vara ett skönt varmt rumpunderlägg till någon som fryser... Men det är väl så, livets cirkel... Allt går runt...
Den stora stygga vargen är nog ändå den värsta av dem alla...
Förra veckan fick de besöka av honom och i ett nafs åt han upp 2 små lamm och rev en tacka.. Han stryker tydligen omkring där på gården om nätterna..
Alltså Alfred måste ALLTID utmana ödet, så som att springa och jaga de små fåren, ända till herr stora bagge står bakom ryggen och tittar ilsket.. :-Ja men kom du bara, stångas, sa han till den stora bjässen. Ja herreguuuuud.. De vore ju snyggt om han hade stångat honom, han hade garanterat flugit som en liten vante i hagen.
Jo för jag vet, har själv blivit stångad både en och fem gånger av en bagge. Rakt ner i fårbajset och ont gör det oxå.. Ja jag är uppvuxen på en bondgård, eller som de så fint heter månskensgård. Ja för det heter väl månskensbonde om man har en gård som sin "hobby"? ;-) (Ja alltså jag hade INTE gården som en hobby, det var så klart mina föräldrar;-))
Någon som därimot inte alls springer runt i hagen och utmanar ödet är Fabian... Livrädd och så fort fåren närma sig skriker han som en liten gris;-)
Stängsel för den stora stygga vargen... Tydligen ska dessa plastremsor runt hela hagen hjälpa att vargen inte tar sig in i hagen. Jag är tveksam ja. För vill han in så går han nog ändå in om han är sugen på lite lammstek.. Nu sover fåren inne på nätterna, så under nätterna är dom iallafall trygga för den stora stygga vargen...
Snuskigt stressad var jag idag när jag damp ner hos mamma efter 18 ikväll.. Men så när jag går där ute så bara finner jag lugnet, den harmoniska Karolin! Det susar i träden, det är tyst, fåglarna kvittrar och man hör hur fåren idislar! Harmoni!
Men nä jag vet inte jag.. Landet och jag 365 dagar om året.. Nä så mycket harmoni behöver jag inte, det räcker lite då och då;-)

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!