måndag 28 april 2014

Helgen kom och helgen gick...

Vilken toppenhelg vi har haft! Lite fullt ös, men samtidigt lite chill! Blandad kompott helt enkelt, den där blandade som gör att man måst så bra!
Helgen kom och helgen gick, liiite synd att helgerna går så fort bara...;-)
I fredags var tanken bara vara hemma. Men så sammanstrålade vi istället med min "lillasyster" Martina för lite tacomys, lek och vinhinking i den underbara kvälls solen!
 Vi lagade maten tillsammans och Martina fick de ärofyllda uppdraget att hacka löken! Jag skrattade ihjäl mej åt henne när hon snabb som en liten vässla gick och satte på sig sina solbrillor när löken skulle hackas.. Är man känslig i ögonen mot lök, så är detta något som Martina kan tipsa om! *fniss*
I lördag vankades ju det kalas här på Bokgatan! Kalas för våran älskade Douglas som fyllde 9 för några veckor sedan och likaså Jonas som fyllde veckan efter!
 Lite plock och bubbel när gästerna kom (och jag var lite för snabb med att ta kort mitt i stressen, så allt vi stoppade i oss kom inte med på kortet;-)) Jag älskar bubbel och plock! Så fantastiskt gott med ostar, kex, ölkorv och nötter!
Packetöppning med världens bästa kusiner! Är så glad och tacksam att våra barn har så grymt bra relation till sina kusiner på båda hållen av släkten!
Grillat kött, potatisgratäng med smak av mycket vitlök och olika såser och sallader blev kvällens meny!  Och även här var jag alldeles för snabb att fota innan all maten var framme;-)
 Är man många i släkten så kan det vara lite kruxigt att få plats! Men det här med plats och sommarvärme går liksom lite hand i hand! Ut med ungarna på altanen, där det finns hjärterum så finns det oxå stjärterum!;-)
 När vi tjejer kommer igång med vindrickandet och prat så finns det ingen hejd på oss;-) Munnarna gick i ett på oss och ett tag var ljudnivån här hemma så hög att den var värre än en polsk riksdag;-)
 Om en 9-åring får bestämma vad han vill ha för efterrätt/tårta? Så blir det marängswisch! Mmmm så gott det var och SMIDIGT! Bara klicka i lite av varje och servera och alla gillar det, både stor och liten!
 Sent igår kväll satt kussarna framför TVn och spelade spel! Inget bråk och inget skrik! Den här åldern som barnen just nu är, är verkligen den bästa! Alla är sams med alla, det lovar jag att så var inte fallet för några år sedan... Då rök både hårtussar och skinnbitar ibland när kussarna rök ihop;-)
Det fattas 2 stycken smågrabbar på kortet! Dom var så ordenliga och valde att tidigt smita iväg i sängen och sova, helt självmant!
 Både i lördags och igår har jag legat och gottat mej i solstolen! Sommarvärme och underbar sol, mmmm det smakar gott på min kropp!
 Efter lunch igår var det dax att sätta på sig gympakläder och åka ner till sporthallen! Uppvisning och avslutning för alla gympabarn i vår gympaförening!
Grymma barn som visade upp sig för alla sina föräldrar!
Jag har haft "mina" gympabarn i stort sett sedan de var 2 år gamla. Så det var med sorg i hjärtat som jag nu lämnar över staffetpinnen till den större grupperna och överlämnar "mina" barn vidare upp till truppgymnasterna!
Lyckliga och färdig gympade Alfred och Fabian som stoltserade över sina presenter som de fick i form av T-shirt och nyckelband! Ja ja att Fabian ser ut att ha svalt en hel citron när kortet tog, ja det är sånt som händer... Då skulle ni hört honom... Jösses säger jag bara, vilka jäkla röstresurser han har...
Nu blickar vi framåt på den här veckan, bara 3 dagars arbetsvecka och sedan långhelg igen!! Ny vecka, nya härliga friska tag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!