torsdag 18 april 2013

När sockersuget skriker...

Att gå hemma så här tar på krafterna, ja alltså energin slås ut och jag blir alldels dåsig. Skulle kunna gjort massor av saker idag, men nej istället har jag bara legat helt utslagen tillsammans med grabbarna och kollat på tv! Skönt det med ibland. Men med slöandet och tröttheten så kommer oxå sötsuget. Att vara hemma är en stor bov för då blir jag jämt hungrig och sugen på något.
Mellis är A och O för mej och jag äter som en liten bebis, dvs var tredje timme!
Just nu kör jag stenhårt med kvarg/kesella och sen blandar jag detta med allt möjligt! I går kväll kom sockerhoran på besök och jag skrämde bort henne med mosade frysta blåbär, kesella, stevia och lite riven kokos! Gött var det och jag slog sockerhoran på käften, för hon visade sig inte mer sen;-)
Idag blev det "glass" till mellis! Egengjord sorbe kan man säga! Hittade inspiration inne hos Cissi och snodde idén direkt!;-)
Vispade 2 äggvitor fluffigt hällde sedan i ½! dl kokoksmjölk, ca 1 dl blåbär (ta vad man vill ha för bär), lite stevia (ja lite sött måste jag ha, annars kan de kvitta;-)),vaniljpulver och sen vispade jag allt till en härlig smet, hälld upp i glaset och in i frysen ca 20 minuter! (max 30 minuter i frysen annars blir den så isig!)
Nu är jag mätt och god och står mej ytterligare 2 timmar innan det är dax för köttbullar, brunsås och potatis!
Har ni några "nyttiga" favoriter som ni vill dela med er av? Behöver få lite mer variation på mina mellisar!;-) Så dela med er dom till mej!

6 kommentarer:

  1. Keso+apelsin+hasselnötter

    Keso+banan

    /MariaHJ

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott,men hur smakar kvarg?har aldrig testat det...

    SvaraRadera
  3. Hmmm, ja husr smakar kvarg.. Inget, eller jo lite krämigt, syrligt som CF ungefär... Eller nja nu blev det svårt;-) Har lite svårt att bestämma mej;-) Kram K

    SvaraRadera
  4. Kvarg kan ju va riktigt gött om man blandar med rätt saker :)

    SvaraRadera
  5. Mosa en banan och blanda med ett ägg och en klick kvarg. Stek ett par pannkakor och ät tillsammans med keso och bär som sötats med stevia om man vill, Jättegott!

    SvaraRadera
  6. Just nu är favoriten kvarg+äpple+kanel. Gärna grönt äpple! Tack för tipsen!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!