måndag 15 april 2013

Vacker, retro och min mormors!

 
Förra söndagen fick jag hem min mormors bröllopsklänning! En söt, retro, enkel och sagolik vacker klänning!
Jag har inte bestämt mej ännu för vilket klänningstuk jag ska ha och det hade varit så fantastiskt roligt att kunna ha min älskade mormors klänning som hon bar när hon fick min älskade morfar för över 55 år sedan!
Även min söta moster bar denna klänningen när hon blev fru för mååånga år sedan!;-)
Nu ligger det till så att jag inte lyckades att få dessa smala gener som min käre mormor och moster hade/har... Nej jag lyckades få hela paketet med mage, armar och STORA bröst... Så när jag prövade denna vackra skapelsen häromdagen blev jag nästan gråtfärdig för jag fick knappt upp den över midjan ens...
Hade den passat så hade jag nog kört på denna klänningen. Ev lite tillfix på den om jag hade fått göra det för familjen. Men nej, jag kommer inte kunna att ha den, även om jag så kommer att gå ner 20 kilo i vikt...
Hur smala var dom förr? SMALA!! En midja som var smalare än en barbiedocka och armar tunnare än en pennor...
Galtet va irriterad jag blir att jag inte kom i den... Om det går att lägga ut den? Ja om man vill ha 2 jättekilar i hela sidorna. Så nej... *gråter en skvätt och svär som tusan över mitt fett*
En mycket och suddig uppförstorad bild på mina vackra morföräldrar! Visst var dom på någotvis mer praktfulla förr och på ett annat vis vackra än nu!? STILFULLA!!!
En krona som min mormor bar kommer nog även jag att ha, en söt liten prinsesskrona har jag alltid drömt att ha på mitt huvud den dagen jag blir fru! Om jag kommer att passa i det är ju en annan femma;-)
I min morfars (usch va konstigt det känns och inte säga mormor oxå...) hem hänger en hel vägg av släkt på väggen! Häftigt att se hur modet har gått från alla årtionden och till och med århundraden! För lääänge sedan var det väldigt moderna med svarta brudklänningar, hög krage och vit slöja! Kanske är det på väg tillbaka?;-)
1989 gifte sig mina föräldrar... Jo dom är skilda sedan 1994, men fotot på dem hänger kvar ännu. *fniss*
Sedan dess har ingen i släkten gift sig, så ja nu var det verkligen dax att morfar får öka upp sin samling släkttavlor med ett fint foto på mej och Jonas;-)!

1 kommentar:

  1. Jag tror oxå de var stöpta i en annan form förr med dessa timglasfigurer, synd!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!