torsdag 18 april 2013

Hur man en vänder och vrider på sig, så har man röven bak....

48 timmar sägs det att det är ok att gå tillbaka till förskolan efter att man spytt. Över 50 timmar blev det för Alfred och igår fick han gå dit och allt var frid och fröjd!
Nästan 70 timmar senare när vi trodde att helvetes sjukan (magsjukan) inte skulle ta någon mer i familjen, började Fabian att spy inatt...
Jag har legat på helspänn hela natten, allt för att inte få en spya i nacken.
Hinken har jag krampaktigt hållt i och så fort han har rört sig har jag slängt upp honom i hinken (stackars barn) och låtit honom spy. Ibland falskt alarm, ibland inte...
Det här med hur skiten smittas finns det ju många oskrivna lagar och rätt på. Vissa här på jorden må tro att de vet bäst och säger att man minsann ska vara hemma minst 72 timmar efter att man spytt, medans andra säger mindre...
Jag tänker oxå att just magsjukan är så hysteriskt. Ingen vill ha det (så klart inte, vem vill vara sjuk överhuvudtaget? Inte jag iallafall och inte heller min familj) Men dom som är så där hysteriska och gärna säger till alla andra hur det ska vara, hur gör dom? De tittar ont på en när man åker till jobbet och lämnar över vabbande till den andra föräldern, de tittar ont på en när man är och handlar, de ifrågasätter olika grejer. Men hur i hela friden ska man göra då? Ska båda vabba när någon har magsjuka i familjen? Nej så klart inte, det får man ju heller inte. Någon måste ju handla när sjukdommen finns i familjen. Jag kanske bär på smittan och smittar över detta på den kundvagnen jag drar på.... Ska vi vara isolerade, inte gå utanför dörren någon av oss? Nej det går ju så klart inte, någon måste ju jobba och dessutom har Douglas skolplikt och kanske bär dom på någon av dessa baciller som de sedan smittar vidare, men hur ska man göra så???
Inte vet jag, men jag vet bara att när magsjukan kommer så blir det HYSTERI överallt. Punkt från mej, hej!
Jag vet att man inte får skratta åt sina barn när dom är sjuka... Men jag kunde inte låta bli. Så här satt Fabian på frukosten och stirrade på sin macka. (Hungrig som en varg, men ändå inte...) Han sa att den kommer att äta upp mej... Plutten då.
Sista kräkan kom klockan 04:00 imorse, undra vem som kommer få skiten härnäst i familjen Grunditz/Johansson? Jo jag målar upp självaste fan på väggen, lika bra att vara förberedd...
Återigen så sätter jag punkt här och säger: Hur man än vänder och vrider på sig, så har man röven bak och då menar jag att hur man en gör så gör man fel eller rätt i olika människors ögon....
Hur länge brukar ni stanna hemma när ni/era barn har spytt?

15 kommentarer:

 1. Usch och fy, inte roligt med magsjuka!
  Jag har tack och lov väldigt friska barn *ta i trä* men de få gånger magsjukan slagit till så har de varit hemma (minst) 48 timmar efter sista "laddningen", det är den regeln de har på vår förskola.
  Hoppas Fabian mår bättre snart och att ni andra slipper helvetessjukan!

  SvaraRadera

 2. Hej!!

  Usch o fy för magsjuka :(

  Vi i våran STORA familj är hemma tills magsjukan har gått sin runda hos alla,för ALLA drabbas.Oavsett hur jag städar o torkar o isolerar den just drabbade stackarn,så sprids den...Jag SKITER i skolplikten kan jag erkänna,för då sprider vi ju den vidare o så rolig ä rinte magsjukan.

  Kan ju skriva att vi är 8 i familjen :) Ett år hade vi magsjukan hos oss i TRE veckor,den gick laget runt o sen börja den om o det var enbart pga att man va dum o skicka friska skolbarn till skolan :( Gör aldrig om det misstaget...

  Men alla är vi jusåklart olika...Detta är mitt sätt att inte sprida vidare..

  Krya på Er o hoppas att resten av er klarar sig..

  Älskar läsa din blogg

  Kram...mamma till många

  SvaraRadera
 3. Våra barn är, peppar peppar, ganska friska när det gäller magsjuka. Däremot har dottern spytt en gång på förskolan för att hon hade så mycket slem i halsen när hon var förkyld.

  Vi var hemma, jag och båda barnen, resten av veckan. Det hände på en tisdag. Det fanns inget annat än magsjuka i huvudet på förskolans personal. Men inte i dotterns kropp. ;-)

  Hoppas ni snart är friska allihopa, inget kul alls.

  Kramiz Emma

  SvaraRadera
 4. Magsjuka är inte kul!
  Hoppas ni andra klarar er.

  SvaraRadera
 5. Usch, jag hatar magsjuka. Jag fick magsjuka 4 dagar efter sista hade det hemma hos oss och det har varit så dom 2 sista gångerna. Vi har varit hemma 48 timmar efter sista spyan, men jag håller helt med dig alla tror men är värsta smittbäraren. Krya på er. Älskar din blogg ock läser den varje dag.

  SvaraRadera
 6. Hej Karro!
  Man kan inte göra mer tycker jag än att hålla hemma barnet 48 timmar. Man är ju aldrig helt säker... Klart ngn måste åka o handla, eller ngn i familjen måste jobba osv. Tror ändå på att man inte smittar förrän det bryter ut på ngt sätt.
  Krya på er!!
  KRAM Sara

  SvaraRadera
 7. Jag kör på 48 timmarsregelen! Sen får alla andra göra hur dom vill.
  Jag har blivit mindre och mindre hysterisk med åren. Nej man VILL inte bli sjuk men man BLIR det! Det går inte att skydda sig, då får man isolera sig och vem pallar det?
  Moralkärringar finns det gott om:) Man får göra det som känns rätt för EN SJÄLV och skita i alla andra:)
  Krya på!!

  SvaraRadera
 8. Jag håller helt och hållet med dig! Självklart måste man handla och allt annat trots sjukdom i familjen! 48 timmar kör vi på här!
  Och bilden är ju bara för rolig! Vilken sötnos! kram och krya på familjen!

  SvaraRadera
 9. Jag brukar köra på 48 timmar, men om v är pigg och kry kan det hända att vi är utomhus och leker lite för vem orkar vara instängd med en "vilding" som inte har några som helst sjuk tendenser kvar ? ( dock leker vi för oss själva och utsätter inte andra för bacilluskerna ! )
  Jag får ta och googla - den där kängrupungen ska bara väck. Punkt slut :)
  KRAM

  SvaraRadera
 10. Den här kräksjukan måste vara ett ganska nytt fenomen. När ni var små hade ni magsjuka väldigt sällan och det gällde även klasskamraterna och oss föräldrar. Fanns ingen hysteri bara ett jaha- magsjuka härjar. Undrar om man har för "rent" hemma kanske. När ni var små var ni ute i skogen och lekte, vi hade fullt med hundar, får, höns och kalkoner. Kan ju inte påstå att jag städade överdrivet mycket, ni duschade inte varje dag (utan efter gympa och träning), bytte inte kläder varje dag och ni var väldigt friska. Jag tror att lite skit och damm (om man inte är allergisk) bara är bra. Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete;-))))
  Puss/mamsen

  SvaraRadera
 11. Här hemma kör vi 48 timmar efter sista kräkningen. Håller även friska syskon hemma (går ej i skolan än).
  Linda

  SvaraRadera
 12. Eftersom vi har bekanta som dels har diabetes el barn med det o som har andra sjukdomar så försöker vi vara noggranna, vi vet ju konsekvenserna när våra vänners lille son med diabetes blir magsjuk. Det blir inläggning o en massa problem att reglera sockret. Eftersom vi bägge föräldrar jobbar inom vården så finns det inget annat än att vara hemma, vi kan inte dra smittan dit där de redan är sjuka o svaga.
  Sen brukar våra barn bli rejält sjuka, en av dem drabbas väldigt hårt o brukar vara sjuk mellan 5 o ända upp till 10 dagar som längst, då blir man lätt nojjig. O nu fick min vuxna dotter kräksjuka för över en vecka sen, först låg hon inne 3 dygn med dropp, o nu är hon tillbaka igen då det tog omtag.
  Om man bara får en "vanlig" magsjuka som är över på nåt dygn, då är det en sak, men när det sitter i så länge, då blir det jobbigt, ibland har vi allt som allt varit hemma i 3 veckor innan det är klart, det är nog därför jag är lite "rädd" för skiten. Men klart vi handlar, nån av oss måste ju, men vi brukar köra noggrann handhygien o handsprit innan, sen kör vi på 48-72 h beroende på hur hårt det tagit dem. Alla gör ju som de själva vill, så är det ju.

  SvaraRadera
 13. Hej hej!
  Detta med magsjuka är så intressant.....alla går igång=D
  Jag ringde smittskyddsenheten i jkpg i höstas för att kolla läget. Deras svar var att du smittas INTE innan du uppvisat symptom, alltså inte innan du spytt eller fått diarré. Men du kan bära smittan på dina kläder om du varit samma rum som en som kräkts. Deras uppmaning var att duscha och byta kläder.....sen kan du går till jobbet, skolan, förskola!!! Tvål är det enda som behövs....spännande!!!
  Tack smittskyddsinstituet för detta nu behöver inte jag har dåligt samvete längre för att jag jobbar, handlar etc. och inte du eller nån annan heller;-)
  Kram Emma M

  SvaraRadera
 14. Haha stackars liten ;-)
  Så här är det: den sjuke ska vara hemma 48 timmar efter sista symtomet, t ex sista spyan. För den som inte är sjuk, även om smittan finns hemma, så gäller inget alls. Den personen får jobba, handla, åka buss och allt annat utan problem. ALLA kan bära en smitta när som helst och bli sjuk om en timme utan att veta om det. Då skulle vi aldrig få lämna hemmet... Vilket liv!
  Och visst, magsjuka är magsjuka och inget vidare, men de flesta dör inte av det så varför gå igång så.. håller med dig,
  Kram o krya på er nu

  SvaraRadera
 15. Ja fy för denna maginfluensa. Har precis skrivit ett långt inlägg om vår senaste vecka, den värsta någonsin!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!