onsdag 8 juni 2011

Den finaste tiden på året!Det sägs att mellan hägg och syren är den vackraste tiden på året! Jag håller med, synd bara att många blommor redan har blommat över... De blommar alldeles för kort stund enligt mej....
Denna underbara buske har vi på vår gård. Den är så gudomligt vacker och den är perfekt som inskydd till vår altan! Synd bara att den är så förskräckligt ful när den inte blommar. Hela våren har den stått med kala bruna fula grenar och sett allmänt vissen ut.... Jag trodde att vår kalla vinter tagit kål på den. Men så vips efter helgen så stod den och blommade så här vackert!
Vi är lite oense här hemma om den ska sågas ner eller inte... Jonas tycker inte särskilt mycket om den, jo nu när den blommar men inte annars... Han vill såga ner den och istället sätta lameller inne på vår altan. Kanske kanske kan jag ge med mej, om... OM jag kan på någotvis ta ett skott och sätta den på en annan plats i vår trädgård!
Någon med gröna fingrar som kanske kan hjälpa mej? Vet inte ens vad denna buske heter... När och hur flyttar/klippar man den som bäst? Snälla hjälp mej bevara min fina buske på något sätt, de vore ju himla synd att bara såga ner den rätt och slätt... Eller hur?;-)

3 kommentarer:

 1. Tror du ska klippa ner den riktigt hårt efter blomning och sedan gräva upp hela rotklumpen framåt hösten. har du tur så får du en ny fin buske någon annanstans i trädgården nästa år! Då blir den troligtvis ännu finare och tätare..
  Kram!
  /Anna Ireklint

  SvaraRadera
 2. Vi hqar en likadan och jag är rätt säker på att den heter paradisbuske:

  http://www.google.se/search?q=paradisbuske&hl=sv&client=firefox-a&hs=wUj&rls=org.mozilla:sv-SE:official&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ssXvTerQKo238gPBwby-Bw&ved=0CBsQsAQ&biw=1680&bih=892

  Mvh Emma

  SvaraRadera
 3. Ah, vi har en likadan. Så nu fick jag veta vad det är för nån med. Håller med, den är hemskt ful innan den blommar, men sen blir det så himla fin. Så söta fina blommor.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!