fredag 12 februari 2010

Vecka 37!

1 vecka kvar nu.... Fy, jag är så nervös så varje gång jag tänker på det så börjar jag må illa. Tror inte jag varit så här nervös i hela mitt lååånga liv....
Jag har nu börjat inse hur ont det gör att föda barn. Hur ska jag klara av det? Gud vad har jag gett mig in på ännu en gång... Ja, men nu är det 3:e gången gillt. Min allra sista förlossning. Jag måste börja tänka positiva tankar... Hur lätt är det då???

Men i vilket fall mår jag väldigt bra just nu! Förutom att jag blivit mycket tröttare och har en halsbränna som kallas duga. Är det någon som är sugen på att ha lite så är det bara att komma och få lite från mej. Värst är det på kvällarna och när jag ska sova och ligga ner. Men nu är det bara en vecka kvar och sedan hoppas jag att den försvinner för gott!!!

Det känns så konstigt att ha fått ett datum, att nu ska du in och föda barn den 19 februari 2010! På ett sätt är det bättre att inte veta alls när värkarna ska dra igång utan att man bara får dem en dag. Då slipper man gå och vara så här nervös som jag är....

Hur sjukt de en må låta så är jag väldigt sugen på att blogga lite från förlossning, att dela med mig till er!! Vi får väl se om det går att ordna på något sätt och om det finns tid och ork över. För det kan ju gå fort. Även om jag har räknat med att ligga inne med pinvärkar hela helgen och föda barn så där framåt måndagen. Men som sagt man vet ju aldrig;-)!!

Nu har nog inte pyret så mycket plats att röra på sig längre. Den är väldigt lugn förutom när den får in såna fullträffar med sina sparkar som råkar hamna i revbenen. Plus att det känns som om den går en boxningsrond därinne. Ja stark är den iallafall!!!

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

3 kommentarer:

  1. åh, det kommer gå så bra och jag är helt för att blogga från BB (nyfiken som jag är) Fin bild på dig och pojkarna..... kram

    SvaraRadera
  2. Vad spännande!!!

    Jag hoppas verkligen att allt går bra, och när du börjar bli pigg och komma igång med vardagen så hoppas jag på en liten liten fika!! ;)

    Jag hade oxå mycket halsbränna med Julius. Jag tog Lusec mups (???) på dagen.. (Tar väl ett tag innan det börjar verka men håller längre). Men på nätterna om man vaknade eller skulle precis somna så tog jag gavlison.. (eller vad det hette???) Hjälpte direkt.. men inte lika länge!!

    Åååh... hoppas allt går bra med er nu. Dig och den lille.. !

    SvaraRadera
  3. Åh!!!!! Det är ju så spännande!!! Är in och läser varje dag! Jag kan ju säga så här angående förlossningen; mina två första var riktiga "mardrömsförlossningar" var så rädd när jag skulle föda Cilia, men samtidigt tänkte jag "det kan ju inte bli värre än det har varit innan", så på nåt konstigt sätt blev jag helt lugn... en timme inne på förlossningen sen var hon framme. Det var en riktig "drömförlossning" och det önskar jag dig oxå!!!!!!! KRAMAR i massor!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!