fredag 18 december 2009

Vecka 29!

Jag är nu sjukt nyfiken på vem det är som gömmer sig i min mage! Hur kommer den att se ut? Vem kommer den att likna mest i familjen? Är det en pojke eller flicka?

Jag sover väldigt dåligt på nätterna. Oroligt och vaknar varje gång jag ska vända på mej. Är konstant trött och sover middag nästan varje dag och upplever då att min sömn är bättre!

Inatt trodde jag att jag skulle få åka in på sjukhus. Jag vaknade vid 01.30 och hade sååå ont i magen. Jag var uppe och gick en sväng och låg sedan och vred mej i sängen. Sedan har det rullat på. Kan liksom inte fokusera på vart i magen det gör som mest ont. Smärtan sitter i hela magen. Jag har aldrig känt denna smärta med de andra två. Kanske är det så att tarmarna håller på att läggas om i magen och att det gör så jäkla ont... Men smärtan har lagt sig lite nu så jag får avvakta och fråga min barnmorska på måndag vad det kan vara för fel. Måste faktiskt erkänna att jag börjar bli lite orolig när denna smärta kommer plus att jag har så mycket sammandragningar. Det gäller verkligen att hålla alla tummar att inget är fel och att bebben vill ligga kvar i magen tills det är dax!!!

Apelsin suget sitter fortfarande kvar! De stora rackarna mättar för fort så jag kan bara få i mej 2 i taget;-) Önskade att jag kunde få apelsin intravinöst så att det stillade mitt sug för ett tag!!

Mitt luktsinne är sjukt bra. Jag känner allt jag vill och INTE vill. Jonas börjar bli riktigt trött på mej nu. För jag känner allt han smyger med;-)

Jag skrev upp varje vecka när jag var gravid med Alfred, men inte med Douglas vilket jag ångrar bittert idag.... Men nu i V29 med Alfred sov jag oxå sjukt dåligt på nätterna och var trött konstant. Häftigt hur lika det kan vara!!

Fick förresten frågan igår om jag väntade tvillingar.... Alltid lika kul att få denna frågan om det verkligen bara kan vara 1 så stor som du är:-(

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

2 kommentarer:

  1. Apelsiner! Låter ju toppen! När jag väntade Måns åt jag chokladpudding hysteriskt o med Jeppe var det lakritspipor......Minns att folk började undra i mars om det inte var dax o så e Måns född i juni.......
    Stor KRAM!!!

    SvaraRadera
  2. Ta det lugnt Karro, sammandragningar är inget att leka med. Själv fick jag städförbud - det bästa med hela graviditeten ;) Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!