söndag 3 november 2013

Hemmagjord müsli!

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut, nämligen hemmagjord müsli och jösses va gott det blev!
Min blev smak av kanel, granatäpple och kardemumma och mina smaklökar dansade en liten vals när den fick detta i munnen! Dessutom så väcktes världens största julkänslor i mej när denna explosion av smaker från både kanelen, kardemumman och granatäpplena studsade in i min gom!
Ja jag har ätit denna portionen, det blev min lunch idag! Av ren slöhet av mej fick kidsen pannkakor för andra dagen på raken och jag orkade bara inte göra någon riktig mat till mej och dessutom var jag inte alls hungrig, så då fick det bli detta och två knäckemackor! Lika bra går det, men Alfred tyckte jag var helt vimsig som åt frukostmat på lunchen;-)
Barnen fick oxå smaka förstås och hör och häpnad, dom gillade det! Kors i taket! Ja för annars fräser och spottar dom oftast åt den müslin som jag vanligtvis äter... Mums, det smakar ju pepparkaka var deras reaktion!
Hemmagjord müsli med smak av granatäpple, kanel och kardemumma!

Du behöver:
1½ dl cashewnötter
2 dl paranötter
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
½ dl sesamfrön
3 dl mandelmjöl eller finkrossad mandel eller någonform av havregryn
1 msk kanel (Jag tog mer, älskar när det smakar mycket och inte någon fisen smak av kanel)
1 tsk kardemumma (även här tog jag mer)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
ca ½ cl essens pomegranate (även här doserade jag mycket mer för att få en rejäl smak. Nej jag kan aldrig hålla mej till recept som dom ska;-))
ca 2 dl torkade aprikoser

Gör så här:
Mixa eller hacka nötterna grovt. Blanda ner frön, kokosflingor, mandelmjöl/finkrossad mandel eller havregryn, essens, kanel, kardemumma och salt. Blanda allt och lägg på en plåt och rosta i ugnen på ca 175 grader i ca 20 minuter. Kom i håg att röra i det lite då och då så att det inte bränner. Ja för bränner, det gör det lätt...:-/
När jag tog ut min plåt slängde jag på lite mera av kanelen, kardemumman, essensen och de hackade torkade aprikoserna. Rörde runt och låt det svalna och hällde det sedan i en förslutande glasburk!

LYCKA TILL!!!

3 kommentarer:

  1. Tusen tack för receptet, ska testas under veckan.

    SvaraRadera
  2. Mums det verkar gott. Måste jag testa. Tack för det.
    Kram Pia

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!