söndag 24 november 2013

En månad kvar till julafton!

Vilken härlig dag vi haft idag!!! Solen visade sig från en klarblå himmel, kylan bet hårt i kinderna som bildade härliga röda rosor på kinder och näsa och det krispade så där härligt under skosulorna!
Hade man inte vetat att det idag är den 24 november, så hade man lätt kunnat tro att det var en kylig vårdag i mars...
Idag känner jag mej mycket bättre, nästan normal! Ja alltså jag är väl aldrig riktigt normal det ska jag väl inte påstå. Men nästan;-)
Tog med mej Douglas och Alfred ut i skogen på mossjakt efter lunch! Tänkte att jag för en gångs skull skulle vara ute i någorlunda tid med den där mossan inför advent. Varje år så missar jag det här med mossa och så lyckas snön komma och jag får gå och köpa svindyr snyggmossa istället...;-)
Nu får gärna snön komma, bara vräka ner och sedan får det bli kallt med massor av sol, precis som det ska vara på vintern!
Idag saknar jag den där kameran som jag inte har... Kände att det var en sån där perfekt dag för fotografering. Perfekt sol, glada barn och vindstilla... Men tja min telefon funkar oxå, men bilderna bli sååå mycket bättre med en "riktig" kamera av bra kvalité... Men tomten vet ju vad jag önskar mej, så vi får väl hoppas att inte sviker mej i år;-)
När grabbarna fick nys om att jag skulle plocka mossa så ville dom oxå plocka vad som fanns i skogen! Det blev inte bara mossa, nä utan både grenar, träd och blåbärsris!
När vi sedan kom hem fick dom en kruka, lite tomtar och äpplen och där fick dom sätta ner sina fynd och deras fantasi fick växa och till slut blev det en skog där tomtarna bodde!!
Målarfärg togs ut och gamla äpplen från en dörrkrans blev till små gråa stenar som stod i skogen!! Tomtarna gick balans över två träd och grabbarna var helnöjda med sin lilla tomtevärld!
Nu står krukan och tomteskogen och pryder så vackert i vår carport. Jag har lovat att tomteskogen även ska få lite vackra ljusslingor. Men det får bli en annan dag!
Visste ni att det idag är exakt 1 månad kvar till självaste julafton!? Ni kan gissa att det är små killar här hemma som börjar bli extremt exalterade över att tomten snart ska komma! Och ni kan bara tänka er hur mycket jag "hotar" med att om de inte är snälla så kommer heller inte självaste tomtefar... *hehe* Alltid gött att ha en liten hållhake på dom små liven... Men ok, jag vet jag är urusle på att hålla dom där hoten.. Tomten kommer ju iallafall, även om jag hotar och det vet dom så jädrans väl...*muttermutter*

2 kommentarer:

  1. Så sött dina killar har gjort :)
    Skönt att du mår bättre.
    Ta hand om dig !!!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Vilken fin tomteskog!
    På min lista står det också en kamera, men en kompakt. Vi har redan system som jag inte använder eftersom den är så stor och klumpig... men jag kanske ska tänka om ;-)
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!