måndag 22 juni 2015

Midsommar 2015!

Midsommaväder när det är som bäst, eller nja kanske inte... Vi hade väl ändå tur med vädret trots att det kom en och annan skur...Och lite sol!
Vår midsommar blev så bra den kunde bli! Med underbara vänner och massor av barn omkring sig så var det full fart hela tiden!
Dock blev den inte riktigt så som midsommar brukar bli.. Vi saknade förstås vår älskade vän Lasse... Tomt och tyst utan honom.. Sedan dök det upp andra ledsamheter så alla kunde tyvärr inte vara med hela midsommarafton... Är det nu det börjar? Börjar med oroligheter och ledsamheter att nära, kära anhöriga och vänner börjar ryckas bort från oss...? Usch det gör så ont i mitt hjärta...
Men vi firade förstås midsommar för det! För att vår egen skull och framförallt för BARNENS skull!!
Vi åt mat i massor...
 Pratade... Åt ännu mer mat... Drack goda viner... Hade musikquiz... Pratade ännu mer....
För första gången på många år bar jag långbyxor... Alltså detta väder.. Nä det var inte läge för klänning, jag vägrade frysa röven av mej;-)
 Vi dansade runt midsommarstången! Iförd gummistövlar! Liiite liiite regn fick det ju lov att komma, men från en minut till en annan. Ja då sken det upp och blev sol och vi höll på att svettas ihjäl... Jag trodde det var juni inte aprilväder... *suck*
 Trots konstigt väder, så var där väldigt mycket folk och dansade! Allt från små barn till tonåringar och äldre människor...
Och ska man snacka fylla bland de yngre.. Nä det ska man banne mej inte göra.. De som utmärkte sig mest klockan 15:00 på eftermiddag och som tagit 70 supar för mycket, ja det var den äldre generationen som stod där och vinglade.. Så dagens ungdom kan man minsann inte beskylla för att de stör och drygar sig, det gör minsann den äldre generationen alldeles väldigt bra själva...
 Alla var med och dansade runt stången, alla utom trostiga Alfred.. Han vägrade följa med, så han stannade hemma i stugan helt själv...
Raketen även på midsommar! Undra egentligen varför man gör den? Är det för att hylla? Hylla in något? Eller varför gör vi den vid olika högtider? Någon som vet?
 Sedan blev det tårta! Ja alltså den här mannen var inte alls berusad även om han ser ut så... Han är bara som han är och min käraste vän! Herreguuud va vi har retats denna helgen! Ett sånt skönt gäng att retas och munhuggas hela tiden, precis det jag älskar att göra!;-)
 Han älskar även denna tårtan! Min midsommartårta som är himelsk god! Fast iår misslyckades jag lite med den.. Jag lyckades på någotvis skära chokladsåsen.. Men den gick att äta ändå och var ruskig god!;-)
 Lycklig som ett litet barn över att äntligen få äta den smarriga tårtan, som bara tillagas en gång per år och det är på midsommarafton!,-)
 Efter regn så kommer det sol! -UUUUTTTT, skrek Jonas och alla lydde honom! Ut med dynor och oss och så satt vi i solen och njöt in kvällen!!
 Vi fick lite påhälsning av en liten hund! Precis en sådan hund som Douglas önskar sig! Tror ni han var lycklig? Svar ja! Han gick med denna hund hit och dit och det var svårt att släppa taget om den när den skulle gå hem...
 Och så hade vi lilla Nils, 5 veckor gammal på besök! Vi fick vi rå om honom! Gissa om tanterna var i extas? Ja alltså vi tanterna, Jouline, Veonica, Martina och jag? Svar JA!;-) Guuuud så liten och go!
 Och förstås stoltaste kusinen Tilde! Hon kommer bli en bra mamma till mina barnbarn! Japp, för hon är tillsammans med Douglas och jag har bestämt att dom ska vara tillsammans hela livet!;-)
 Mumsig kvällsmat! JA, vi åt HELA tiden.. Men de ska man göra på högtider! Fy bubblan va gott det var!;-)
 Veronica är expert på att ta bort fläckar på kläderna! Det är hon som kommer med en trasa och diskmedel och så gnuggar hon! Här har Jonas spillt rödvin på sig.. Tyvärr gick det inte bort, så jag fick tvätta en maskin tvätt på självaste midsommarafton och om någon undrar? Japp, fläckarna försvann från hans nya vita skjorta!;-)
 Och så pratade vi ännu mer, drack gott och sedan gick vi och la oss.. Klockan 01:00 var det tyst på vinbärsvägen och alla sov gott!;-)
 Och till och med de speedade barnen sov! Fabian somnade så här, med paddan i knäet, samtidigt som han tydligen pekade på något på skärmen, snacka om att vara trött;-)
 Klockan 8:00 var det full fart på midsommardagen! Barnen fick äta frukost i soffan, långfrukost! Alla lekte med alla och tröttnar man på någon, ja då finns det alltid någon annan att leka med! 10 kids i åldrarna 4-11 år och de gick såååå bra som alltid!
 Vi får vara så glada så länge dessa "stora" barn vill vara med oss och fira midsommar! Om si så där 4-5 år så kommer det nog bli svårare att få med dem på sånt här kan jag tänka mej...
 Lördagskvällen åkte 2 familjer på annat håll och kvar blev vi och Jouline, Henke, Willmer och Melker! Vi grillade beer can chicken! Såååå gott! Kan verkligen rekommenderas!
 Och kidsen hade fortfarande massor av energi kvar, trots sena kvällar och tidiga mornar.. Högt och lågt, det är Alfreds melodi...;-)
 Vi drack liiite mer vin på lördagen... Oj oj, va de slank ner lätt och gott var det även på lördagen!,-)
 Alla sätt är bra, utom dom dåliga! Varför ta av duken och skaka av smulorna när man kan dammsuga bort dom istället? Ja ja, jag säger inget;-)
 Vi spelade kort inpå småtimmarna och njöt av vår sista natt på smultronstället!
Tack ALLA underbara vänner för ännu en härlig midsommar som vi fick fira tillsammans igen! Jag är så glad och tacksam att ni finns i vårat liv! Puss och kärlek!

5 kommentarer:

 1. Vilken underbar midsommar ni verkar ha haft!

  SvaraRadera
 2. Vad hade ni i snapsglasen, på midsommarlunchen? De med mat i, alltså! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sagoligt god röra! Jag kan fixa recept om du vill! Min kompis Martina fixade denna!

   Kram K

   Radera
 3. Gärna! Det såg så himla snyggt ut - och gott!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!