måndag 1 juni 2015

Kalashelg!

Jaha så var det måndag igen och ännu en helg utan bloggande... Så kan det bli ibland!;-)
Men den här helgen har varit full av firanden!
I fredags morse gick vi upp långt innan självaste Alfred tuppen vaknat (ja, han vaknar oftast innan tuppfan själv vet vart han har arslet;-)) och sjöng för honom! Han är vanligtvis vääääldigt lättväckt, men i fredags vakande han så fort vi steg innanför dörren och började sjunga!
Paket, tårta och ännu mer paket! En lycklig 7-åring alltså!;-)
Det endaste han önskade sig var ett slags legohuvud som man kan ha allt lego i... Tror ni vi fick tag på det? Nä, men det gick bra ändå och vi har lovat att beställa hem en sådan snabbare än snabbast!
Lego ja... Det är de enda som florerar runt denna 7-åring just nu! Han kan sitta i timtal och bygga den ena legobilen/byggnaden efter den andra och vi blir lika impad varje gång hur grym han är på att läsa alla dessa beskrivningar!
Fyller man år, ja då får man också bestämma kvällsmat! Gissa vad? Japp, förstås taco;-)
På eftermiddagen åkte vi till Vaggeryd och gick på fiket med kompisar! Alla fick välja VAD de ville, verkligen vad de ville... Födelsedagsgrisen själv valde en MACKA! Japp, sån är han... Väljer nyttigt framför socker och skit! Så jo då, lite har vi ju lyckats i vår uppfostran....;-) Mammas pojke det.. Ojsan, nu va jag vääldigt ironisk.. Hade jag inte förbjudit mej socker, hade jag ständigt ätit det. Sockerhora som jag är...
 Lördagsförmiddagen spenderades nere på byn, Skillingarydskalaset! Hade vädret inte varit så fruktansvärt tråkigt, hade det varit ännu mer mysigt att vara där..
Men att få hälsa på brandmännen, hoppa hoppborg, prova roliga glasögon, äta glass, samla godis i godisregnet och strosa omkring en stund! Ja det var mysigt och kidsen var helnöjda!
Lördagskvällens kvällen spenderades med härliga släkten! Ännu mer paket att öppna för vår lilla nybakade 7-åring! Lego, kläder och pengar! Wow!!
Och gissa, JAPP det regnade. Men har man planerat grillning, ja då får man så fint dra in grillen i carporten!
Tårta, ännu mer sång och mys! En fantastiskt mysig kväll hade vi tillsammans! Är verkligen så glad och tacksam över att vi har vår släkt (närmsta familj) på så nära håll och att vi har så bra kontakt! Underbart är det!!
 
Tjejmaffian! Jag, mamma, svägersk(or) Johanna och Annelie!!
Igår var det ju mors dag... Grabbarna kom intrampande till mej i sängen och gav mej en kram och puss och sa grattis på mors dag.. Jonas hade sagt till dem...
Men INGEN present!!!? Ja ni hörde rätt! Jonas som alltid fixar med små presenter hade inget fixat.. Nå, ja alltså han säger att det är en sak fixad som kommer att komma i veckan.. Nja, jag tror faktiskt att han glömde bort mors dag, trots att jag inflikat detta hela veckan.. Men ja, jo jag klarade mej utan present faktiskt;-) Men bara nästan....
Vi, jag och Alfred gick ut strax efter frukost och började riva lite i landen... Ogräset, ja nu jäklar har jag överhanden över skiten! Jag kommer att vinna över det iår, det är jag säker på!
Vi åkte ut till mamma och grävde upp lite plantor och satte dem i vår trädgård istället, satte jordgubbs och smultronplantor! Måtte solen och värmen komma snart så dessa bär tar sig! Jag vet en kille som går ut hela tiden nu för att se om bären är röda.. Han älskar nämligen jordgubbar och hans namn är Alfred;-)
 Söndagseftermiddagen spenderades på fotbollsplanen.. Svinkallt=VINTERJACKA på.. Seriöst, sista maj... Fy fasen alltså...
Dessutom förlorade de stackars frusna pojkarna med 6-2... Men sånt är livet...
 Mors dag ja... Jo men jag fick i alla fall bestämma kvällsmat och Jonas fixade den, en räkmacka! Han kan min man, bara han vill;-)
Innan klockan 19:30 sov denna lilla födelsedagsgris! De tar på krafterna att fylla 7!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!