tisdag 2 juni 2015

Den där ständiga prioriteringen...

Hur man får ihop livspusslet ibland kan vara lite knepigt.. Att hålla en skuta flytande så att den inte sjunger, ja de vet ju alla som har/haft en småbarnsfamilj...
Jobb, aktiviteter hit och dit för kidsen, matlagning, handling, fix, städning, tvätt... Ja listan kan bli lååång... Så mitt i allt försöker man hitta sig en liten lucka att ta hand om sig själv, det är där man måste prioritera...
När klockan blir 20 på kvällen och dagen har gått på i ett och när det äntligen är lite tyst och lugnt här hemma, ja då skriker förstås tvätten och TV soffan lockar enormt mycket..
Det är då jag/vi får vår "egentid"!
Familjen kommer förstås först och sist typ jag... Men...
Ikväll va det en sån kväll... Stress och så ännu lite stress och jag ville typ bara dö lite i soffan. Men jag bytte om och trampade på Mr Dick i 45 minuter och nu har jag blivit en mycket snällare mamma och den där tvätten kan gott och väl vänta lite till.. Som sagt, det gäller att prioritera...
Likaså på morgonen.. Så klart kunde jag ligga kvar i sängen och få mej den sista timmen av skönhetssömn.. Men nej, jag prioriterar den och tar en morgontur i joggingdojjorna!
Gud, jag är verkligen allt eller inget när det kommer till träning och jag hatar verkligen mej själv för det. För jag vet ju hur bra jag mår när jag tränar och ändå har jag skitit i det i vinter.. Så jo, nu får jag förstås kämpa ännu mera för att få kroppen dit jag vill..
Jag tränar verkligen för att må bra! Ja så klart önskar jag en snyggare kropp oxå.. Kanske kommer den? Kanske inte? Men som sagt, huvudsaken är att jag mår bra inuti mitt bröst och det gör jag verkligen nu när jag tränar igen! (Igen!!)
Så här svettig och var jag nyss! Med mascaran hängandes under ögonen och ett litet salladsblad mellan tänderna.. Snacka om att vara fräsch;) Så klart såg jag bladet mellan tänderna nu, annars hade jag så klart pillat bort det! *haha*
Jag har ett mål för juni månad och det är att få ihop 20 mil i gympadojjorna! I dessa mil inkluder PWs, löpning och CT! Maj månad fick jag ihop knappt 10 mil, vilket inte alls va vad jag hade tänkt mej... Men som sagt, den här prioriteringen på mej själv är inte alltid så lätt... Men med vilja, fint väder (hoppas jag kommer snart), sommaruppehåll från barnens aktiviteter, jävlar anamma, ork och tjurskallighet så ska jag nog klara det!!

1 kommentar:

  1. Ja, att det ska vara så svårt.. Jag blir också en mycket trevligare person om jag lyckas ta mig den där promenaden eller träningsstunden, ändå blir det sååå sällan att jag faktiskt prioriterar mig själv. Försöker intala mig själv att det blir bättre när barnen bli lite äldre och kan vara ensamma hemma osv, och jag hoppas att jag inte fyller tiden med en massa andra måsten då utan faktiskt tar tag i mig själv.
    Kram och heja dig!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!