tisdag 23 juni 2015

Det krävs 12-14 timmar...

Den här söta lilla grisen är alltid inte så liten söt och härlig... Alltså hans trots fortsätter och fortsätter och fortsätter...
Jag förstår inte hur mycket humör en sådan liten kropp kan bära på?! Jo för jag har mitt kvar, så det har han i alla fall inte fått;-)
Han har nog lyckats pricka in precis varje trotsålder som man kan göra, precis ALLA... Och JA det är så fruktansvärt jobbigt och det tar så fruktansvärt mycket på krafterna på både honom själv och oss andra...
Han kan få hela familjen osams...
Så klart försöker vi styra upp det hela tiden.. Vi hotar, vi kramar, vi pussar, vi skriker, vi pratar, vi kelas, vi mutar och ja vi har prövat ALLAT. Men nej inget funkar. Han har så mycket vilja att han skulle kunna flytta ett helt hus...
I helgen var det ingen dans på rosor som han gav.. Hans humör gick nog de flesta på nerverna... Jo ni hör, han kan till och med få andra än bara familjen att bli irriterad...
Sömnen var ju så där under helgen, man kan ju inte sova bort en helg när man har kompisar överallt när man är 5 år och nyfiken!
Men nu har han tagit igen dessa sömntimmar med bravur! Han har snittat sömntimmarna på 12-14 timmar per natt sedan i söndags!
Sömn verkar vara det enda som hjälper någorlunda mot hans trots och humör! Ja för under dessa 2 dagar så har han snittat 12-14 timmar per natt och han varit en alldeles underbar Fabian som inte gjort ifrån sig ett endaste pip!
Så rutinen att somna tiiidigt, alltså innan klockan 19 på kvällarna så att han hinner sova sina 12 timmar, ja det verkar vara den nya medicinen!
Rutiner ja.. Det är faktiskt inte alltid lätt att hålla, inte alltid.. Speciellt inte på helgerna..
Men vi ska försöka hålla dessa rutiner att han ska sova tidigt på kvällarna, även på semestern! Ja önska oss gärna lycka till med det, de kan ju faktiskt behövas.. De är så enkelt att sitta här nu i regnet en grå tisdag och tänka att man ska hålla dessa rutiner.. Men OM(!!) det nu blir en härlig sommar med massor av sol och värme, ja då tror jag dock att det kan vara liiiite svårt att komma i säng! Ja då äter man kanske inte kvällsmat förens klockan 20:00.. Men ja ja, vi får väl se... Men tänk att det skulle ta över 5 år och en jävla massa trots, tårar och tandagnisslan innan äntligen polletten ramlade ner hos oss att han verkligen kräver minst 12 timmars sömn och massor av rutiner för att bli den där underbara ungen som han faktiskt kan vara!
Älskade lilla envisa unge!

2 kommentarer:

 1. *morr* vi går också igenom alla trotsåldrar, tyvärr är de inte slut än.... Och visst tar det på krafterna..
  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen.. Du menar att de inte ger sig ju äldre dom blir? ;-) Ha ha...

   Kraaam

   Radera

Tusen tack för din kommentar!