söndag 14 juni 2015

Farmen!!

 I eftermiddags tog vi med barnen och drog ut till skogen! Ja verkligen skogen! Vi körde så långt ut i skogen som det bara gick och sedan började vi gå och gå och gå...
Dagens mål var FRAMEN!
Vi gick en väg, men nej detta måste vara fel... Vi tog bilen och började gå en annan väg...
 Vi gick förbi så mycket vackert och gammal! En jordkällare så där mitt i skogen!
 Så gick vi lite till... Och lite till och liiiite till...
 Till slut gnällde Fabian så mycket att han och Jonas vände. Men inte vi andra 3! Vi skulle minsann hitta Farmen, om de skulle kosta oss både skoskav, svett och tunga ben...
Alltså jag visst ju att farmen spelades in i skogen... Men alltså inte så lång i skogen och hur jag tänkte när jag bara slängde på mej dessa tunna tygskor där varje lite sten kändes under trampdynorna? Ja det kan man ju undra??
 Som sagt, massor av gamla fynd på vägen att titta på! Sååå spännande!
Så gick vi lite till och ännu lite till och vi försökte kolla på kartan och höll oss till den och farmen skulle ju ligga bredvid den där sjön där i skogen....
 Och den låg ju där, den där förbaskade sjön! Men vart i fåglarna var Farmen???
 Till och med jag började ge upp... Nä, vi måste vara helt fel ute.. Farmen ligger inte i den här skogen, bara att vända om de där 3 kilometrarna som vi hade gått...
Mitt där på vägen stod Guttas vagn som han brukar frakta djuren i! Oj oj, då borde vi ju vara nära?
Nej de var vi inte... Så utan farmen blev vi, men med 6 km promenad i benen istället...
Ja vi var ganska så ledsna allihopa.. Vi som så gärna ville se där de spelar in Farmen...
 Precis när vi kom fram till grinden och bilen igen, kom en liten farbror som verkar varit nerförd från himlen!
Han skulle in i skogen och titta till sin mark som han ägde där!
Så han låste upp bommen åt oss och visade oss sin skog och Farmen! Alltså den lyckan, ni fattar va?
 Och där var ju farmen! Gissa om vi kände oss ganska snopna! Ja, för hade vi knatat si så där 500 meter till så hade vi sprungit på farmen.. Men nu fick vi istället åka bil tillbaka dit och dessutom få en guidad tur av den mycket vänliga farbrorn!;-)
 Vi kikade in i fönsterna och JA det såg ju ut precis som på TV:n! Ja förutom att dom nog inte dricker cola under inspelningen, ja i alla fall inte farmarna!;-)
 De hade reparerat upp det lilla huset på gården! Kanske ska de bli storbondestugan?
 Det var så idylliskt och vackert där ute att jag hade kunnat spenderat flera timmar där! Alltså tänk er att ha det här stället som en stuga! Gud i himlen så vackert! Så charmigt på så många olika vis!
 Storbonden kommer ju att få sova gott i alla fall;-) Ja titta bara så mysigt de håller på att göra där inne i lillstugan!
 Se, det är som att ta denna miljö från en Astrid Lindgren film! Jag bara säger, har ni chansen att besöka platsen så bara gör det! De ligger ett stenkast från oss, si så där 2 mil!
 Så klart besökte vi också tinget! Alltså, visst skulle jag passa in som programledare! *haha* Osminkad och skitig! Ja, är man på farmen så ska det ju synas;-)
 Det var verkligen häftigt att få se i verkligheten! Det känns mycket större på TV än vad det var i verkligheten! Men tänk att de byggt upp detta till att se ut som ett gammalt ruckel och dessutom fraktat det från Värmland där Farmen spelades in för ett par år sedan, coolt!
 Dommaren Douglas kontrolerar så att småbröderna Grunditz håller sig till reglerna på tävlingen!
 Men nej, de gjorde dom inte.. Det slutade så klart med bråk eftersom att grinden for iväg och *pang* rakt i Fabians huvud och då vann Alfred.. Som sagt, inte alltid lätt att vara lillebror;-)
 Blivande programledare kanske?;-)
 Och här har vi en del av tävlingsgrejena som används i kamperna!
 Så åkte vi vidare på den smala lilla vägen! Farbrorn i en liten golf framför oss och körde så att han fick bredställ i varje kurva och vi efter....;-)
Vi hamnade på hans ägor! Han berättade att det inte bott någon i detta hus sedan 1949... Alltså jag kan inte riktigt sluta tänka på vilka som bodde där? Vad de arbetade med? Hur familjen såg ut? Vad de åt? Om de hade det bra?
Vi kikade in i fönsterna och de stod gamla möbler överallt som var så charmiga! Tänk så många fina hus av denna sorten som bara står och förfaller... Så tragiskt egentligen...
Nu sitter jag med fötterna i högläge.. Mina trampdynor alltså.. Aj aj aj... Men va fasen, vad gör lite onda fötter när vi fick besöka farmen idag!
Inspelningarna startar i början av juli och då kommer hela vår by att invaderas av härligt tv folk från storstaden Stockholm! Härligt när de blir lite ruljangs här i byn, det behöver vi!

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!