söndag 1 juli 2012

Vilken sjuk värld....

Fick en tidning som heter Hänt Bild av en kompis häromdagen... Och jag bläddrar igenom den och jag tackar min lyckliga stjärna att jag INTE är en kändis... Fy farao säger jag bara vilken sjuk värld vi lever i, inte konstigt att folk blir sjuka i anorexi..

Det ända denna tidningen gick ut på, var att granska kändisars kroppar från topp till tå... Hur tjocka de blivit, hur rynkiga de blivit och hur fula de blivit... Inte en endaste positiv artikel om någon... Fy fasen vilken sjuk värld vi lever i... 
(Ja jag vet själv klagar på mina hängiga bröst och min rynkiga mage) Men att smygfota kändisar på detta sättet och sen skriva om deras fel och briser gör mej sååå förbannad och äcklad... Låt dom se ut som dom vill...
Vet ni att på ett sett är jag ganska så glad att jag bara har grabbar. Ja för det kan fasen inte vara lätt att växa upp i denna världen i dagens läge, där man ska vara perfekt från topp till tå från att man  är 11 år... Sen ska man vara perfekt resten av livet och vara evigt ung... 
Att vara ung tjej idag är nog ingen dans på rosor, allt precis att är sååå fokuserat på hur man ser ut... Bläää...

9 kommentarer:

 1. Sjukt är bara förnamnet... Ja fy attan!!
  Hoppas folk slutar köpa de hemska tidningarna!
  Kram M

  SvaraRadera
 2. Kvinnor ska vara lena som barnrumpor annars är dom fan inte värda ett skit!!

  SvaraRadera
 3. Och en sådan töntig kommentar som här ovan, vågar man bara skriva när man är anonym...

  Karro, jag tänker precis som du, glad att jag har en son!

  Kram bästa!

  SvaraRadera
 4. Ett steg i rätt riktning är att sluta köpa de där skittidningarna.
  Jag har två döttrar.
  Och en egen kvinnokropp.
  Det är rätt tufft.

  SvaraRadera
 5. Hur påverkas vi omedvetet av det hela tro? Och vad är det vi för över till våra barn? Tror det är hela samhället som är skadat, om det inte fanns intresse för den här typen av tidning så skulle den väl inte finnas, eller?
  Usch ja jobbigt med ideal men vem är det som sätter upp idealen tro? Jo det är ju vi själva så klart, så jag tro att om vi ska förändra denna galenskap så måste vi alla och en var starta med oss själva.

  SvaraRadera
 6. Vill också säga att det inte är ounvikligt för att man har en son, sorry men samhället pressar på killar ideal också. Se på kalsongreklam,rakhyvelsreklam,smink för män, modeidela, det är ju inte precis en mullig herre med rött hår och fräknar som är med i någon av kalsongreklamen precis.

  SvaraRadera
 7. För jävligt är bara förnamnet! Och med två döttrar så kan jag bara hålla medlem att de har väldigt höga krav på sig själva vad gäller utseendet, vikt osv. Jag är glad att jag inte är tonåring i dag!
  Kram, tack för ett bra inlägg!!

  SvaraRadera
 8. Tror det bästa vi som föräldrar kan göra för att fungera som motkraft mot utseendefixeringen och de sjuka idealen är att acceptera våra egna kroppar, vara stolta och tacksamma för att de fungerar och sluta haka upp oss på div skavanker. Tror också att det är bra om vi inte pratar om (och kanske ofta dissar?) andras utseende inför barnen (är nog bra för vår egen del också ;)) eftersom de ju hör och tar efter våra åsikter mer än vi tror. Bra att va uppmärksam på hur man pratar om sin egen och andras kroppar inför barnen. Kram på dig!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!