söndag 22 juli 2012

Semester från semestern....

Resan hem gick väl så där... Nästintill en mardröm med skrikande och bråkande barn i baksätet... Jag hotade med mycket, men tyvärr hjälpte inget... Efter halva vägen fick vi stanna och Jonas fick sätta sig bak och Douglas sätta sig fram hos mej! De små är värre än värst nu och de trissar på varandra hela tiden... *suck*
Känner att jag skulle behöva semester från semestern... Lägga mej på en vit strand, 30 grader varmt, bada tårna i ett turkost hav! Helt själv, bara jag, havet, öde Ö och en bok.... (Okej, Jonas skulle så klart få följa med...;-))
Just nu känner jag att det är lite mycket... Det är verkligen ingen lätt uppgift att uppfostra 3 små grabbar... Det känns som hur man än gör så gör man fel och gör man rätt så känns det ändå som om man gör fel och så gör man fel så är det oxå fel... Hur man än vänder och vrider på det så blir det liksom inte bra... Jag skulle verkligen behöva gå en kurs på hur man ska uppfostra barn och bli en bättre mamma... Mmm för just nu är jag urusel på det...
Jag vet att det låter jäkligt egosistisk att säga att man behöver semester från mina barn... Men det är så jag känner just nu....
Men nej här blir det ingen sand mellan tårna, 30 grader varmt på en öde Ö... Nej det blir semester några veckor till med mina gangster grabbar och vi är hemma nu på lite tvättning och ompackning och förhoppningsvis drar vi vidare om några dagar igen! Det är faktiskt skönt att dra runt lite och få vara ännu mer tajkonfamilj än vad man är i vanliga fall...;-)

Måste tillägga att jag älskar mina grabbar över allt annat på denna jord! Men ibland vet dom precis på vilken öm tå de ska stå och stampa på sin stackars mamma...:-/
Nej kanske ska jag lägga mej och drömma mej bort till en öde Ö, semester från semestern så kanske det blir en bättre dag imorgon!

9 kommentarer:

 1. Förstår precis hur du känner dig. Har dock bara 2 men jösses vad dom kan reta varandra..

  Hoppas du får drömt om din öde ö i natt.. Sov gott Kram

  SvaraRadera
 2. Vi lyfter ikväll till en ö med fiiina stränder och en varm sol ska bli helt underbart! Tycker synd om alla som inte har samma möjlighet, efter denna kassa sommar i Sverige...men vi får innerligt hoppas att det blir bättre!
  Och du, man får vara trött på sina älskade ibland...lovar att de är lika trötta på oss...❤
  Ja det var synd att vi inte hann ses mer men så är det ju tyvärr för mig denna vecka... Ni får åka upp till vintern en sväng istället då lovar jag att vi bjur på fika!! :-)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Tror alla föräldrar, kanske speciellt mammaor, känner som du...
  Man längtar sååå efter semester, bygger upp förväntningar och när semestern väl kommer och man är tillsammans dygnet runt vecka efter vecka så är det lätt till att bli lite smått tokig... =)
  Barn brukar vara experter på att gå sina föräldrar på nerverna =) Och man behöver sannerligen lite "egentid" emellanåt för att samla kraft.
  Det betyder inte att man inte älskar sina barn över allt på denna jord.
  Tror du är en toppenmorsa, men man är ju inte mer än människa...
  Ha det gott på resten av er "tajkonsemester" =)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men gha...tänk att man ska behöva förklara sånt bara för att man är mamma.....det gör mig mest irriterad. Att familjelivs nötterna inte kan se verkligheten och förstå. För vi alla sitter i samma föräldrarskaps båt!

  SvaraRadera
 5. Att man blir trött på dem ibland innebär ju inte att man inte älskar dem mindre. Kan rekommendera Komet föräldrautbildning(finns liknande varianter med andra namn) som går ut på att man får verktyg för hur man kan få de där vardagliga konflikterna att fungera lite bättre. Det är ju skönt om man kan minska antalet strider lite iaf och förhoppningsvis blir de oftast inte lika högljudda

  SvaraRadera
 6. Förstår precis vad du menar, i bland vill man säga uppsig från moderskapet i några dagar. Vilket jag ska göra fre sön. Bruce väntar i Göteborg på lördag. Jag och mannen ensamma utan barn i tre dagar, det har inte hänt sen vi fick barn för sju år sedan. Som längst två dagar för tre år sedan. Vi har alltid ett av barnen fram fungerar jättebra utan kiv. Har varit i Danmark o Legoland några dagar och så fort vi går tillsammans hela familjen så bråkar de två stora, så för att slippa bråket fick vi dela upp oss, tråkigt men skönt att slippa tjafset. Än så länge så är minstingen go och glad och ingen retsticka/ skånekullan

  SvaraRadera
 7. Jag förstår precis hur du känner dig! Jag har en dotter på sju år och en son som är fyra år och de är i luven på varandra en hel del... Sen är det en ständigt tjatande (vilket jag själv avskyr) och samtal om hur viktigt det är att lyssna på mamma och pappa... Det är ljuvligt med ett långt sommarlov, men i år har jag faktiskt även en liten längtan efter att vardagen ska komma igång med skola och förskola :) Men självklart älskar jag mina trollungar över allt annat :)
  Kram Elin.T

  SvaraRadera
 8. I know the feeling......
  Bilresor är rena mardrömmen. Man skulle behövt något riktigt stärkande innan man börjar köra ;-)

  Kram K

  SvaraRadera
 9. Alla behöver semester från sina barn ibland och se behöver nog en paus från sina tjatiga mammor oxå! Du är den bästa mamman för dina pojkar!! Puss & kram!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!