torsdag 5 november 2009

Orättvisor...

Det värsta jag vet är orättvisor...
I måndags när vi var och tog vårat vaccin sa de tanterna som satt i receptionen att säga till alla vi kände att de kunde komma och vaccinera sig eftersom att det fanns så mycket vaccin över. (Även de som inte tillhör riskgruppen.) Så jag ringde en vän som jag vet drar på sig mycket sjukdomar och det tyvärr drabbar hela familjen.
Mamman och de ena barnet åkte dit igår för att tro att det skulle få sin spruta. Men i receptionen blir det bemötta med en surtant och som börjar skälla ut dem och ifråga sätta vart de hört detta ryckte att det bara är att komma hit och få vaccinationen. (Samma tant som satt där i måndags...)

Men det som gör mej så fruktansvärt arg är att jag sedan läser på facebook att flera av mina andra vänner med familjer har varit där igår och fått sitt vaccin. Och dessutom är de inte i riskgruppen. Vad är det för skit de håller på med nere på vår vårdcentral. Ska man behandla olika från familj till familj bara för att det kanske råkar känna varann. Ska det inta vara lika villkor för alla? Eller kan vem som helst bara göra som de vill bara för att de jobbar inom vården????
Jag tycker att det är superbra att de kan ge vaccinet till alla så fort som möjligt och jag är jätteglad att mina andra vänner har gjort det. Men frågan är bara varför inte det ska vara lika för alla?

Jag blir så upprörd och skulle lätt kunna gå ut i tidningarna om detta. För visst är det konstigt att det ska vara en viss invärtes beundran på så här små ställen.....
Fy för orättvisor.....

2 kommentarer:

 1. Håller med dig!!!! Har oxå reagerat på det som står på facebook. Särskilt på en viss sak (en viss familj)som vi kan ta vid ett annat tillfälle.... det är bra att de gör åt vaccinationerna så de inte slängs men då ska det vara lika föra alla och en väntetid utöver riskpassienterna.... inte ta in vissa men inta andra. Usch blir helt uppjagad nu känner jag. Om jag tänker på samma person som du så borde hon fått vaccin för hon är enligt min mening redan nersatt pga av allt som hänt i höst och därmed mer i riskzoonen än andra. Tycker oxå detta borde bli offentligt för så GÖR man inte.

  Kram på dig jag hejar på dig!!!

  SvaraRadera
 2. Hej!!
  Vi fick beskedet igår att riskpatienter och deras familjer (alltså de som bor i samma hushåll) fick ta vaccinet igår. Jag gick därför in och läste på Krisinformation.se om vilka som räknas som riskpatienter. Jag trodde att det bara var de med allvarliga sjukdomar, som tex hjärt- och kärlsjukdomar som fick ta, men det visade sig att det även är personer med astma (vilket jag har). Därför fick jag och min familj ta igår. Framför oss i kön stod det dock en barnfamilj, som blev nekade vaccin och mina barn frågade givetvis varför inte de barnen skulle få spruta - vad svarar man på det?? Är i a f tacksam för att vi fick ta igår.
  Kram/E

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!