onsdag 2 maj 2012

Tävling!

I sammarbete med Pågen har jag fått den stora äran att lotta ut ett utflyktskit med gifflar och annat som krävs för en lyckad utflykt!;-)

Reglerna är enkla och för att vara med och tävla ska ni berätta för mej vart eran favorit utflyktsplats är och varför?;-)

Tävlingen avslutas söndagen den 6 maj och vinnaren presenteras dagen efter!

LYCKA TILL!!!

22 kommentarer:

  1. Favoritutflykten är lite styrd av årstiden. Om det är på sommaren så är en avskiljd strand en varm sommardag det bästa.

    I annat fall älskar jag skogen. Helst en vacker bokskog men all lagom öppen skog går bra. Kunna strosa runt och njuta och sedan slå sig ner o ha picknick i nån glänta. På våren bland vitsipporna, på hösten bland lövens färgskalor och på vintern med snön som ett täcke.

    Nät jag skriver ser jag olika platser jag vart på framför mig. :)

    Nåväl, just nu är väl det utflyktsmål jag klarar av apladalen. Lagom långt från bilen och vackert ändå.

    Kram

    SvaraRadera
  2. A men geeee mig. Choklad...

    Bästa utflykts målet är såklart en av våra stränder här i närheten. Nästan oavsett väder så är det en underbar utflykt... sand, vatten, och lekaparken i strandbrynet, kan inte bli bättre....

    SvaraRadera
  3. Chanette Sirenius3 maj 2012 kl. 09:07

    Oavsett årstid är min favorit utflycktsplats en bergsklippa vid havet här på västkusten! Vi (jag och min underbara sambo)brukar packa ryggsäcken med kaffe och fika och ta hojen ut till skärgården. Sen sätter vi oss och njuter av lugnet som havet ger en! Helt magiskt!
    Kram Chanette

    SvaraRadera
  4. Trevligt... Vårat favoritutflyktsmål är ett berg här hemma, där sonen och jag har hittat en trädstam som ger perfekt plats för oss och pappa. Därifrån har vi utsikt över en väg långt där nere där vi kan sitta och kolla på bilar och ändå höra fågelsång och hundarna kan rusa omkring och lukta på alla dofter. Underbart.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Andersön! En halvö, ett naturreservat, i Storsjön här i Jämtland. Utsikt över sjön och Årefjällen, gammal fin skog att promenera i och fina grillplatser. Vi åker ofta ut dit bl.a. kvällen innan vår första son föddes var vi där och grillade. Dvs en speciell plats där känslan av förväntan fortfarande hänger kvar

    SvaraRadera
  6. Barnen älskar när vi åker till Kaknästornet.
    De kan gå omkring där uppe (både ute och inne) och bara titta åt alla olika håll i evigheter. Det finns ju så mycket att se och allt är ju så litet, minibussar, minibåtar och minimänniskor :-) och det är så spännande med blåsten på uteplatsen (även om jag får mer än lovligt ont i "svindel/tantmagen" av att titta ner)
    DÅ är det perfekt med en Pågenspåse och festis, enkelt smidigt och framförallt - det kladdar inte !

    SvaraRadera
  7. Mitt favorit utflyktsmål är stekenjokk, fatmomakke. Det ligger i Vilhelmina kommun. Fatmomakke är en gammal samisk kyrkby. Otroligt fint, innan vi var där förra året så visste jag inte att det fanns så fina platser i Sverige. Helt klart värt en lång roadtrip med bil. Och självklart åker vi dit i år igen.
    Dit rekommenderar jag alla som läser att åka som inte har varit där, även själva resan upp för berget är helt otroligt. Och när man kommit upp för berget så är det massa renar som springer runt på fjället !

    SvaraRadera
  8. Mia Jerkstrand3 maj 2012 kl. 13:12

    Jag tycker att det enklaste är också det som blir mest uppskattat, och det är när vi tar med en filt och fika och sätter oss på gården och bara myser.
    Soliga hälsninhgar från Mia

    SvaraRadera
  9. Min favorit utflyksplats är djupt inne i skogen, Där rinner det en liten bäck som fortsätter ner på skogsvägen och det blir ett miniatyrvattenfall. Skogen är gammal och det är länge sen dom gallrade så solens strålar når knappt till marken. På sensommaren och hösten är det fullt med kantareller, även trattisar. Det är helt tyst, bara vindens sus hörs. Där går jag året runt och det är helt underbart.
    Puss/mamsen

    SvaraRadera
  10. Vår absoluta favoritplats för fika är i Skäralid (eller Söderåsens nationalpark som det heter egentligen). Först går vi rundan nere i ravin för att sen "bestiga berget" när vi kommit upp till toppen och utkiksplatsen är alla barnben trötta och där tar vi alltid en liten fika. Vad passar då bättre än bullar med choklad:)

    SvaraRadera
  11. Hej,
    min absolut bàsta utflyktsplats ligger i Vàrmland nàrmare bestàmt i Sillerud dàr vi àr nàgon vecka varje sommar.En sjò mitt i skogen med ett lugn som inte finns ngn annanstans.Skall jag pà utflykt hemma sà blir det hundstranden dàr vàr vovve Jimmy fàr fòlja med.
    Maria i San Remo

    SvaraRadera
  12. vårt favoritställe för en fika är vår underbara lekpark! den har allt. sandlåda, gungor, rutchkana, ett litet hus för affärlek, berg, träd och det bästa av allt en massa härliga barn med deras föräldrar! dom vill vi gärna bjuda på fika!

    SvaraRadera
  13. Lätt dom en plätt!!!
    Bästa utflyktsplatsen är vår terrass!! Där sitter vi och njuter heeeela tiden. (När vädret tillåter) Vi ser Öresund, Öresundsbron och Köpenhamn. Det är ljuvligt.
    Om vi känner oss extra busiga, så går vi de ca 300 meterna ner till stranden och sitter där och njuter, så det får väl anses som utflyktsmål nr 2...

    SvaraRadera
  14. Min absolut bästa utflyktsplats var vid stilldammen på min farfars tomt mellan åren 1987-1998. Det var fika med bullar och en eller annan jordgubbe från de över 2000 jordgubbsplantor han hade på gården, grodyngel fanns det också gott om men dem åt jag inte. Tror jag.

    Sen han dog 1998 har jag ingen specifik, bästa utflyktsplats utan den finns där jag, de jag älskar picknickar och den goda picknickmaten är.

    smultronminnen@hotmail.se

    SvaraRadera
  15. Vår favorit utflyktsplats är till vår orienteringsstuga här i Mullsjö. Här finns någrot för alla i familjen. Pappa kan springa spåren, barnen och jag letar olika skatter i skogen och sedan träffas vi och picknickar. Denna plats är lika mysig vinter, höst, vår och sommar. Kram till dig!

    SvaraRadera
  16. Plättlätt svar!!!
    På klipporna ovanför mormor. Där kan vi sitta och kika ut mot havet ett stenkast bort. Utanför Kungsbacka i Lerkil.

    SvaraRadera
  17. Favorit utflyktsplatsen är helt klart området kring mina svärföräldrars stuga. Själva fikat görs på deras uteplats men tar gärna och strosar omkring i området också :-) Det är ett underbart område som är väldigt lugnt och stillsamt och med havet bara runt knuten :-) vad mer kan man begära.
    /Emma S
    emmsa_152@hotmail.com

    SvaraRadera
  18. Att få gå i skogen ute i Lövhult, hitta en glänta där solens strålar hittar ner är helt underbart. Kunna breda ut filten och bara sätta sig ner tillsammans med barnen, ligga och titta upp på himlen, göra lite lekar i skogen. Det är livets guldkant. Älskar naturen, vår, sommar, höst och vinter.

    Kram Helén
    skrutten00@hotmail.com

    SvaraRadera
  19. jag är med. vår favorit för att fly hemmifrån sådär lite snabbt är utsiktstornet ca 400m från vårt hem. otroligt fint och mysigt och man ser hela staden därifrån :)

    mail: litenmentuff@live.com

    ha en fortsatt fin helg!!

    SvaraRadera
  20. Våra bästa utflyktsplatser är att packa mellis väskan efter barnen är hämtade från dagis och bara gå ut i lekparken med en filt och sitta där i gräset hela eftermiddagen (i solen helst)! Eller på Östa camping där vi har husvagnen, där vi brukar packa fikakorgen och gå ner till vattnet och sätta oss på bryggan!! Hjälp vad jag längtar till sommar nu!! ;-)
    Mvh Emma! E_eriksson86@hotmail.com

    SvaraRadera
  21. Vår bästa utflycktsplats är när det regnar ute så lägger vi ut en filt i vardagsrummet och dukar upp en massa gott fika. Vi låtsas då att vi sitter ute vid en sjö och att solen skiner och barnen tycker det är såå kul att spela med. Funkar bra på vintern också men då med en massa tända ljus :). Kram på dig!!

    SvaraRadera
  22. Trevlig tävling :-D!
    Vår bästa utflyktsplats är ALV - Astrid Lindgrens Värld. Där kan man gå och strosa bland alla underbara "små" miljöerna och slå sig ner på en filt i den fina parken och fika och se barnen leka å ha kul.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!