fredag 25 september 2015

WIN-WIN!

Det verkar finnas massor av härliga frukter hos massor av människor! Alla utom hos oss för vi har inte ett endast fruktträd, inte ens en vinbärsbuske... Men jo! Vi har ett par smultronplantor som vi fått säker 40 bär från i höst!!;-) Alltid något, så jag ska inte låta så jäkla bitter inte!
Häromdagen kom grannen över, ni vet dom som har den finaste trädgården på hela kvarteret! Som ger mej ångest varje gång jag går ut i min egen trädgård och går på mossan och blickar in i deras...
I alla fall kom han och sa att de hade massor av plommon, så bara kom och hämta! Vi var snabba dit och plockade en skål full och jag njöt typ när jag krälade runt på deras gräsmatta! Den var så perfekt klippt så det nästan såg ut som om den var klippt med nagelsax och var alldeles len och skön! ;-)Mossa vad är det? Ja som sagt, de vrider sig nog när de tittar in på våran tomt, det är typ BARA mossa... Men å andra sidan har de inga barn, så JA de kan lägga hela sin lediga tid i den.. Typ det kan inte vi och så är trädgården väl kanske inte nummer ett för familjen Tajkon...
Och onsdags kom Alfred hem från en kompis med ytterligare en bamsepåse med plommon som vi fick! Och JA vi äter och JA vi fiser! Jösses, de sätter verkligen sprutt på magen dessa små goda skitfrukter!;-)
Många klagar över sina frukter.. Frukter som ramlar ner i massor och bara ligger där och ruttnar... De får bryt och kör över dem med gräsklipparen, så det sprutar mosad frukt.
Ja man blir faktiskt lite ledsen.. Varför låta det gå i spillo? Varför inte lämna in ett par påsar med frukt till skolor, dagis (ojsan menar förstås förskolor) eller ålderdomshem?
Liksom WIN-WIN!! Ni blir av med frukten och skolor, dagis och ålderdomshem blir superglada och får äta extrafrukt! Inget tjafs om att INGEN har råd med frukt! Gratis frukt till alla! Bra va!?
Så gör dagens, eller ja kanske måndagens goda gärning; lämna in ett par påsar med eran frukt som är över!
Lovar att de tas imot gladeligen!

1 kommentar:

  1. Åh du måste prova göra plommonmarmelad. Jättegott att ha till brieost eller till jul med pepparkaka och mögelost. Har ett superenkelt recept ifall du är intresserad.
    Kram Mia

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!