torsdag 3 september 2015

Mål och drömmar!

Igår var jag och Douglas på utvecklingssamtal! Han har fått 2 nya lärare iår, fler läxor, fler mål, mer eget ansvar och mer krav!
Helt plötsligt har han blivit ännu större än vad han varit...
Han har alltid gillat skolan och har oftast inte haft svårt för sig! Nu skryter jag, men de ska man absolut göra över sina barn! Men han har väldigt lätt för sig och är klipsk! Vart han har fått det ifrån har jag ingen aning? Inte har han ärvt det efter mej i alla fall.. Kanske från sin pappa då!?;-)
Han har väldigt höga krav på sig själv och får mer och mer ju längre upp i klasserna han kommer! Oftast är det väldigt bra, men det får liksom inte heller bli för mycket. En jäkla svår vågskål det där...
Han har drömmar som han burit med sig under flera år och det är att bli läkare! Alltså han är helt säker på detta! Han ska bli läkare, så är det bara! Underbart tycker jag, att han har så starka drömmar och mål och bara är 10 år gammal! Och då måste man ju plugga!
Han tar så mycket ansvar, är så genomsnäll och så klipsk! Så kommer hans drömmar att bestå, så är jag helt säker på att läkarlinjen kommer att gå som en dans den dagen han väljer att plugga där och när han är klar kommer han bli en grym doktor!;-)
Det kändes superbra att få gå på utvecklingssamtal, träffa hans nya lärare.. Ibland kanske man inte alltid ska höra på vad andra säger.. Den känslan fick i alla fall jag efter gårdagens samtal med dem! Detta året med dem och hans klass kommer gå hur bra som helst! Det är jag säker på! Lärarna har koll och våra kids också! De har så mycket mer koll på saker och ting som vi nog inte fattar eller vill förstå!
Han är lite skör just nu.. Lite som en fågelunge... Jag tror det beror på han höga krav som han har på sig själv, att han ska prestera bäst hela tiden.. Vill helst vara klar med allt innan någon annan i klassen är det...
Vi försöker ständigt prata med honom att skolan INTE är någon tävling, att han ska prestera skolans arbete för sin egen skull och inte för någonannas... Men det är svårt för honom att inse det just nu...
Men jag tror att ju längre den här terminen kommer gå, ju mer kommer han att släppa detta med att vara bäst hela tiden. Allt kommer liksom rulla på, läxorna kommer att göras och han kommer inte behöva fundera så mycket på saker och ting som han gör nu...
Nu svamlade jag iväg väldigt mycket... Men ja, ni fattar!
Att ha förstora krav på sig själv är inte alltid heller bra.. En balansgång är ju alltid det bästa och det kan ju ta ett tag innan man kommer in i den "rätta" balansen!
Jag är i alla fall sjukt stolt över vår lilla stjärna, han är så jäkla grym!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!